HUNGARIAN OPEN 2007 – BESZÁMOLÓ

A KÉPEKÉRT KATTINTS IDE!Óriási siker volt, a teltházas Kyokushin verseny, ahol már elindulni is dicsőség volt, bárki számára.
A kiválóan szervezett eseményt, sajtótájékoztató, és média beharangozók vezették fel. Mindenki, igen sokat tett a sikerért. A Magyar Kyokushin Karate Szervezet, Shihan Furkó és Sensei Karmazin vezetésével, és Sensei Agócs hathatós munkájával, nagyon nagy munkát végzett.
Sok bátor harcost láttunk, aki óriási akarattal küzdött, és több nagyszerű csata, valamint gyönyörű K.O. szemtanúi lehettünk.
Már a kata versenyben is nagy volt a létszám és a versengés. A hölgyeknél papírforma érvényesült, Anca Wallmen győzelmével, és Tóth Renáta ezüst, valamint Wágner Eszter bronz érmével.
Az uraknál visszatért Szabó István, és újra összecsapott Tóth Attilával. Ez úttal István vitte az aranyat, míg Attila az ezüstöt. A bronzérem Boldut Cristian (Románia) nyakába került.

A hölgyek könnyűsúlyából hiányzott Bartók Júlia, aki betegsége okán maradt távolt a versengéstől. Feltehetően ő nagyban befolyásolta volna az eredményeket.
A tornát, a mindössze 48 kg-os, orosz Anfimova Marina nyerte, elsősorban kiváló állóképességének köszönhetően. Második lett Mótzer Melinda (Arrabona KK), aki nagy csatában verte a harmadik helyezett Lónyai Melindát (Cegléd), aki óriási akaratról tett tanúbizonyságot.

A középsúlyon szinte végig gyalogolt a két Nyíregyházi lány- Ábrahám Edit és Mezősi Marina. Elismerésre méltó volt, a hazai küzdőtereken visszatért, és már koránt sem fiatal, Cséry Katalin (Sopron Kamikaze), aki nagy belső erejét bizonyította. Harmadik helyen végzett Tanács Tímea (Bp. HMSE) és az orosz Vorontsova Olga.

A nehézsúly ismét nem túl sok indulót hozott, ahol könnyedén vette az akadályokat Szövetes Veronika (Nyíregyházi Fight), akit igazán megszorítani sem tudnak. Bár ez nem csak itthon van így, hanem nemzetközileg is. Második lett Zatykó Zita (Szeged Ichiro), harmadik Kruliczki Adrienn (Stabilitás).

A férfiaknál a nehézsúly hozta a legkevésbé erős mezőnyt. Igazából Magosi Zsombor (Borza Dojo) nem kényszerült komoly küzdelemre. Hisz Fülöp Roland könnyű első küzdelme után, a törésnél megsérült, így nem tudott kiállni a folytatásban. Egyedül a szibériai Seitov G. Vladirimovichal
kellett kissé keményebbet küzdenie, de ott sem hosszabbítottak a bírák,
így Zsombor nyerte a tornát. Az orosz második, és Fülöp Roland harmadik
helyezett lett.
A 90 kg már
egy kicsivel jobb mezőnyt hozott, de még ez sem volt igazán erős.
Egyértelmű esélyesként indult és nyert, a világ egyik legjobb 90 kg-os
küzdője, az orosz Roman Nesterenko. De mindenképpen pozitív meglepetés volt a román Ferent Adrian, aki komoly ellenállás fejtett ki, a többszörös orosz bajnokkal szemben. Alex Wallmen (Románia) szintén egy nagyon rutinos és jó versenyző, de a a felnőtt mezőnyben debütáló Balogh Zsolt
(Victory Martfű) megállította. Előtte 2 ellenfelét is K.O.-val
búcsúztatta Zsolt. Majd a fináléban mindent megtett Nesterenko ellen,
de még a rutin kerekedett felül. Nesterenko első, Balogh második,
Wallmen és Hategan (Románia) a harmadik helyen végzett.

A 80 kg óriási csatározásokat hozott, és a nagy küzdelmekben, az igen sokat fejlődő Magna Gergő (Banzai Szolnok) lett a bajnok, Bak Sándort
megelőzve (Kapuvár LSE), aki szokásához híven, most is mindent megtett.
Mindketten nagyon magabiztosan meneteltek a fináléig. Két feltörekvő
ígéret végzett a 3. helyen. Az orosz Ruslan Kurbanov, és a Székesfehérvári Váczi Zoltán szép teljesítményt nyújtott.

A 70 kg még erősebb mezőnyt vonultatott fel, pedig a 80 sem volt akármilyen. Elképesztően látványos és harcos küzdelmeket követően az orosz Karasyuk Victor lett az idei bajnok, Rózsa Gábor (Nyíregyházi Fight) előtt, aki oroszlánként küzdött egész nap. A harmadikok is ugyan ekkora teljesítményt nyújtottak, és talán 4 első helyet kellett volna kiosztani. A Victory Martfű „Pitt bullja” – Búzás Gábor és az oroszok beton kemény versenyzője Novruzov Aidin egymás mellett álltak a 3. fokon. De nagyon oda kellet figyelni Váczi Péterre, Jónás Áronra, Magyar Zoltánra vagy Pető Krisztiánra, ebben a beton kemény súlycsoportban.
Igen
sok dicséretet kapott a verseny, és nem véletlenül. Hisz a közönség jól
szórakozott, és végig nagyon sportszerűen bíztatta a versenyzőket,
elismerve teljesítményüket. A szakemberek pedig láthatták, hogy
rendkívül jó színvonalú munka folyik a szervezetben, és erős pillérekre
lehet a jövőt építeni!
Elismerés minden versenyzőnek, aki bátran
tatamira lépett, minden felkészítő edzőnek, a bíróknak, a szervezőknek!
Jó volt ezt a Kyokushin élményt átélni. Egy Ünnep nap!

(FORRÁS: www.kyokarate.hu; Stefanovics József)