2009-10-10 Tarján

Világbajnokság után irány Tarján az őszi versenyek első állomása!

 

A múlt héten még lázban égtünk és drukkoltunk a VB-én csodálatosan szereplő magyar versenyzőknek és pirosra tapsoltuk a tenyerünket az újdonsült világbajnokainkért Szepesi Csenge, Rózsa Gábor világbajnokokért és Pető Krisztián emberfeletti győzelmének és a többiek gigászi erőfeszítéseiknek! Szép eredmények születtek rengeteg tapasztalattal, és csodálatos emlékekkel gazdagodtunk! Szép volt Magyarok!

 

 

Ebben az eufórikus állapotban 12 fővel érkeztünk Szabó Kornél által szervezett versenyre.

 

 

Tarjánban a hatodik alkalommal került megrendezésre a nemzetközi ifi, junior, senior kumite és utánpótlás kata országos bajnokság.

 

Eredményünk: 5 arany, 2 ezüst és 4 bronzérem!

 

 

Kata:

 

 

Teljes utánpótlás korosztályban (10 fő) indítottunk versenyzőket, kisebb nagyobb hibákkal kezdtünk, de az első kört mindenkinek sikerült teljesíteni. Bemelegedett a csapat és jöttek az eredmények, Major Martina, Tóth Alexandra és Mármarosi Henrietta az aranyéremig meg sem álltak! Hegedűs Bendegúz és Tóth Zsófi ezüstéremig, Tóth Dániel, Fekete Farkas Mór és Pájer Bence bronzéremmel lettek gazdagabbak! Sajnos a második fordulóban Lizák Richárd, és Nagy Krisztián kiestek, mindent megtettek, legközelebb jobban sikerül!

 

Kiváló eredmények születtek, fontos állomáson vagyunk túl, egy kis önbizalomgyűjtés bizony jól jött!

 

Kumite:

 

Ifi és junior (4 fő) korcsoportban két fiú és két lány vett részt.

 

Rusznák Gábor, első körben ipponnal győzött, majd szoros küzdelemben sajnos alulmaradt (8-ban)! Gábor az utóbbi időben önbizalomban és munkabírásban nagyon sokat fejlődött, külön gratulálok ehhez, csak így tovább!

 

Mármarosi Dániel, az első küzdelme egy kicsit döcögős volt, de aztán beindult és elhitte, hogy győzni tud! Nagyon sok edzésmunkát végzett el, egyszerűen benne volt, ki kellett csalogatni! Önbizalom=aranyérem! Már nagyon kellett!!

 

 

Tóth Zsófia, ha nyugodt tud maradni és tud figyelni, akkor nincs ellenfél, aki megállítsa, most is ez történt! Figyelt, nyugodt maradt, taktikusan küzdött, kegyelmet nem ismerő küzdelmet produkált, végeredmény egy aranyérem lett! Sőt a fentiekből adódóan a legtechnikásabb ifi lány külön díjat is elnyerte!

 

 

Mármarosi Henrietta, külön dicséretben részesítem, egy ,,kis időt kihagytunk” a küzdelmekkel hiszen a formagyakorlatok oltárán feláldoztuk mindent! Amit a küzdelemben produkált, azt bizony nem lehet egyhamar elfelejteni! Egyszerűen a küzdőszelleme, ami mindenkit lebilincselt! A bronzérem csodálatosan fénylik!

 

 

Ezúton is gratulálok mindenkinek és további jó felkészülést, kívánok! Jön Abony!

 

 

Osu!

 

 

Sensei