2009-11-21 Magyar Utánpótlás Bajnokság Gyöngyös

Gyöngyös város adott helyet az év utolsó kiemelt bajnokságának, tőlünk 16 fő versenyző indult. A versenyre 35 klub nevezett közel 300 fővel kata és kumite versenyszámban.

Kumite

Hegedűs Bendegúz gyerek I. 37 kg-ban indult, sajnos megint előjött az a fránya jodan mae-geri és nem igazán találtunk rá a helyes vágányra. Még mindig rossz passzban vagyunk….év vége van, sokat versenyeztünk! Nem tudtunk tovább lépni.

Major Martina gyerek II. 35 kg, nagyon akar, igen sokat dolgozik szíve lelke benne van, sajnos Õ is peches, remélem egy kis pihenőt követően sikerek újra jönnek.

Domján Noémi gyerek II. 35 kg, az első küzdelmet félénken kezdte de aztán magára talált és nem állt meg, csak a dobogó tetején az I. helyen. Gratulálok, a harcos hozzáállásod a győzni akarásod bajnokká emelt! Szép volt!

Tóth Marina gyerek II. 45 kg, szintén egy nagyon jó képességű lányka, ha elhiszi, hogy győzhet akkor nincs megállás. Ha az első küzdelmek jól sikerülnek akkor az önbizalma, megjön. Most a II. helyre sikerült, de a csillogó arany elérhető! Hajrá!

Fekete Farkas Mór gyerek II. 48 kg, végig kiegyensúlyozott teljesítményt mutatott, gyors ellentámadásai illetve a megelőző technikák rendre ültek az ellenfeleken. Érett küzdelemmel nyerte meg súlycsoportjának I. helyét!

Pájer Bence serdülő 45 kg, nagyon robbanékony, kiváló keze van és jól lát a küzdelemben, csak dicsérni tudom. Ami nagyon tetszett, hogy a Karczub Zalánnal való küzdelmében most bizony Bence igazán megszorította! Szóval lesz itt még mosoly! Gratulálok a III. helyért!

Kovács Manó Benedek serdülő 55 kg, Manó az utóbbi időben igen látványosan megnőtt, szinte havonta kell kalibrálnia a technikáit. Ezért külön is nehéz megbirkóznia ezekkel az új feladatokkal. De mint láthattuk kiválóan sikerült megoldania, megérdemelten lett Bajnok!
Jó hír, kb. még 30-40 cm fogsz nőni!

Lizák Richárd serdülő +65kg, az őserő, nincs ami megállítsa egyszerűen lehengerel mindenkit. Figyel, megfogadja a tanácsokat, néha-néha elkalandozik, de rendezi sorait. Sokat kell tanulnia, nagy reménység! Gratulálok az I. helyezésedhez!

Mármarosi Dániel ifi 55 kg, kondicionálisan a legjobban felkészült versenyző, gyors, szívós, birtokolja a győzelemhez szükséges képességeket. Most ezt bizonyította, összeállt a pszichés és fizikai szerkezet, fejben is ott volt az eredmény egy gyönyörű aranyérem!
Brávó!

Molnár Bence ifi 55 kg, az iskolaváltás miatt szünetelt Bence felkészülése, mára sikerült idejét beosztani és a tanulás mellett újra hadba állt. Ügyes, taktikus küzdelmeket vívott. Sajnos a középdöntőben az ellenfele (képzetlensége) többször is fejre megütötte, amitől Bence megszédült és az orvos így nem engedte tovább, III. helyezést ért el! Gratulálunk és mielőbbi gyógyulást kívánunk!

Tóth Zsófi ifi 59 kg, küzdelmeiben higgadt, nyugodt érett technikai megoldásokat láthatunk, nem egy kegyelmező típus. Sajnos a döntőben nem úgy alakultak a dolgok ahogy szerettük volna. Azt gondolom, aranyért mentünk, sajnos most be kell érni az ezüsttel!
Ne csüggedj!

Mármarosi Henrietta junior 55 kg, nem a kumite az erősségünk, de minden elismerésem ahogy bele veti magát a küzdelmekbe. A döntőben nagyon erős ellenfelet kapott, ennek ellenére egy szó nélkül küzdött. Elégedettek vagyunk a II. hellyel! Szép volt!

Kata

Sajnos nem értem oda a kata küzdelmekre (8,00 h) így lemaradtam. Most a nagy ellenfél Dóri nyert. Mesterek közül többen is látták a Katákat és az általuk elmondottak alapján Henit látták jobbnak, de a bírók döntöttek! Ez van!

Végezetül

Az Utánpótlás Magyar Bajnoksággal befejeződött a 2009 év versenyei, a tavaszi diákolimpia óta 8 versenyen vettünk részt számtalan bajnoki címet (EB, OB) gyűjtöttünk be.
Budoka versenycsapatunk eredményei kiemelkedőek, ezúton köszönöm a versenyzőknek az irgalmatlan mennyiségű munkát, mestereknek a szakmai támogatását és a szülőknek a támogató segítségét. Mindezeket személyesen is szeretném megköszönni mindnyájatoknak a közös rendezvényünkön:

a XVI. Mikulás Kupán, melyre mindenkit szeretettel várunk 2009. december 05-én szombaton a siófoki Dojoban!

Osu!

Sensei