2009 Kata válogatott tábor Siófokon

A Magyar Kyokushin Karate Szervezet Kata válogatottja Siófokon tartotta a 2009. évi 3. edzőtáborát. Dojonk nagyon izgatottan és örömmel fogadta és látta vendégül a Kata válogatottat vezetőit és közel 30 fős válogatottat.

Külön öröm volt számunkra hogy találkozhatunk és bepillanthattunk az instruktorok Sensei Hegedűs Lívia 4.danos, dr. Bogdán Olivér 4. danos, Tóth Attila 4.danos és Szabó István 3.danos mesterek oktató munkájába.
A tábor egyik igen fontos célja volt az utánpótlás nevelése, melyet így egy közös edzőtáborozással, a tapasztalatok jegyében lehetett lezárni, jövőt tervezni.
A siófoki dojoból Mármarosi Henriettát és Tóth Alexandrát behívták, további öt fő karatésunk bejárósként vehetett részt!
A program pénteken közös izzasztó edzéssel kezdődött, szombattól vasárnapig, pedig négy csoportban a tudásszintnek megfelelően napi kétszer gyakorolták, elemezték az adott szinthez tartozó formagyakorlatokat a versenyzők.

Fontos hangsúlyt kapott a Kihonban a helyes testtartás, ebben végrehajtott haladások, kéz és lábtechnikák, a szinkronizációk, illetve a kombinációk csiszolása. Nagy figyelmet fektettek a robbanékony végrehajtásra, erre külön rávezető és célgyakorlatokat végeztek.
Természetesen mindezek mellett nem maradt el a formagyakorlatok elemei közé csempészett fekvőtámasz vagy éppen a felülés, amit igen pörgősen számoltak le a Senseiek! Hát volt izzadás és oxigén hiány, így mindenki kellemesen elfáradt és várta kipirultan a következő vezényszót…yame, yasume!

A szombati délelőtti edzésre Shihan Furkó Kálmán 7.danos mesterünk, szervezetünk alapítója érkezett meg. A reggeli edzést (8,00-10 h) követően, 10,30 órától a Shihan tartott edzést. Az edzésen a Kata bunkait gyakoroltunk, egyszerű technikai elemekkel kezdtünk és variáltuk.
Szituációkat magyarázta és demonstrálta a Shihan, majd párban végrehajtottuk. Igen érdekes és tanulságos edzés volt.

Vasárnap délelőtt folytatódtak csoportos bontásban a munka, eközben a válogatott vezetői a Shihannal egy új Kata versenyrendszer lebonyolítását modellezték. Majd ezt követően gyakorlatban is kipróbálták egy háziverseny keretein belül. A gyakorlás igen jól sikerült, az új rendszer előnyeit és hibáit kerestük, kutattuk, a házi verseny bajnokai Mármarosi Henrietta és Tóth Dániel Sensei dr. Bogdán Olivér 4. danos mestertől csokoládét vehettek át.

Búcsúzásul a Shihan mindenkinek megköszönte a munkáját, jó utat kívánt mindenkinek és bezárta a tábort.

Végezetül mi is jó pihenést és kellemes ünnepeket kívánunk mindenkinek!
Reméljük, hogy mindenki jól érezte magát!
Jövőre is visszavárunk benneteket!

Osu!

Kálóczi József 4.dan
SE Elnöke

Képek a Galériában:

Még több kép ->