2010-10-02 Sopron

II. Kamikaze -BECSA Kupa 2010 évi Nemzetközi nyílt
Ifjúsági és junior Kyokushin Karate Kumite Verseny

Versenyzőink sikeresen vették az első Õszi megmérettetést!

Október 02.
Végre megkezdődtek az őszi versenyek, már nagyon vártuk!
Hétvégén 5 fővel utaztunk Sopronba, ez a verseny a felkészülésünk egyik fontos pontja, itt felmérhetjük, hogy jelenleg hol tartunk a felkészülésben. Ugyanis a Román Openre és az Utánpótlás Magyar Bajnokságra gyúrunk, továbbá december 04-én U22 EB vár Henire!

Sikeresen megérkeztünk Sopronba és sajnálattal tapasztaltuk a bejelentkezésnél, hogy sokan távolmaradtak!? Az okokat nem firtattuk, sajnáltuk házigazdánkat, aki értetlenül állt a dolgok előtt. De a verseny nem állhatott meg, jött a sorsolás és ezt követően a megnyitó és a verseny!

A versenyzőink küzdelemben indultak és kitűnően vették az első akadályokat:
Lássuk az eredményeket:
Kumite: 2 ezüst és 2 bronzérem

 

Ezüstérmesek: Mármarosi Dániel és Tóth Zsófia
Bronzérmesek: Tóth Alexandra és Lizák Richárd

Molnár Bence kezdett, egy súlycsoportot feljebb lépve próbálta ki magát. Szokásához híven nagyon okosan mozgatta ellenfelét, 2x is fejbe rúgta melyből 1 látott a bírói csapat. Közben az ellenfél kiegyenlített és a küzdelem végén Bence ellenfelét hozták ki győztesen. Bence kitűnő munkát végzett, sajnos a ,,szerencse” nem kedvezett……remélem a Román Openen sikerrel, jár!

Mármarosi Dániel, szintén egy súlycsoporttal feljebb indul (izmosodunk), egy jóval nehezebb ellenfelet kapott, elején féltünk de Dani sikeresen megoldotta a helyzetet és tovább tudott lépni egészen a döntőig menetelt. A döntőben felszabadultan küzdött és nem volt kétséges a győzelme de sajnos egy fránya fejrúgás pontot hozott az ellenfélnek így Dani ezüstérmes lett. Szép volt, szintén remélem, hogy a Román Open csillogóbb lesz!

Tóth Zsófia, nagyon erős, jó formát mutatott küzdelmeit ponterős technikákkal nyerte. A döntőben sajnos nem tudtuk a feladatot megoldani (egy sérülés is közbe jött) de dolgozunk rajta, hogy a jövőben egy agresszívabb támadó technika esetében a megfelelő technikákat tudjuk alkalmazni. A Román Openre gyarapodik a fegyvertár!

Lizák Richárd, sajnos nagyon idegesen küzdött, nagyon akart bizonyítani és talán ezért nem sikerült olyan jól ahogy szerettük volna. Fantasztikus tűz van benne, oroszlánként harcol de meg kell tanulni az erejét beosztani. Most ez a bronzérem is nagyon szépen csillog és máris elindult a felkészülés a Román Openre! Fel a fejjel Richi!

Tóth Alexandra, Õ a fiúkkal ellenben fogyasztott és két súlycsoporttal lejjebb indult. Nagyon izgultunk és drukkoltunk, hogy jól sikerüljön a váltás. De azt is tudtuk, hogy sajnos keveset tudtunk készülni mivel az iskolai elfoglaltsága igen leterhelte. A küzdelmek láttán megnyugodtunk, Szandra a régi volt, ügyesen forgatta ellenfeleit, kontrái ültek a gyorsasága kopott meg egy kicsit. A jövőben ezen fogunk munkálkodni, hogy újra  villámgyorsak legyenek ezek a technikák!

További jó felkészülést és jó egészséget kívánok Nektek!

Jön Tarján!

Osu!
Sensei

Képek a galériában itt.