2010-10-16 Tarján

2010-10-16-Tarján

8 érem: 3 arany, 2 ezüst, 3 bronz
2 különdíj

Siófoki versenyzõk

Kumite
Gyermek II.férfi 44kg :   I.Hegedûs Bendegúz
Gyermek II.nõi 45kg   :  II.Domján Noémi
Serdülõ férfi 54kg    :  II.Pájer Bence
Serdülõ férfi 75kg    : III.Fuxhoffer Roland

Kata
Gyermek II.nõi kata   : III.Domján Noémi
Serdülõ férfi kata    : III.Pájer Bence
Ifjúsági férfi kata   :   I.Mármarosi Dániel
Junior kata           :   I.Mármarosi Henrietta

A legtechnikásabb férfi versenyzõ: Hegedûs Bendegúz
A legharcosabb férfi versenyzõ: Kovács Manó Benedek

Enyingi versenyzõk

Kumite
Serdülõ nõi 48kg      : III.Vass Laura

Kata
Serdülõ nõi kata      : III.Vass Laura

VIII. J & S Speed kupa
2010. évi Nemzetközi nyílt Gyerek, Serdülõ Kyokushin Kumite
Utánpótlás Kata Kyokushin Karate Verseny

Csillogó érmek, kitûnõ teljesítmény!

Október 16.
Az õszi versenyévad utolsó elõtti országos bajnokságára utaztunk Tarjánba!
Tizennégy (9 siófoki és 5 enyingi) versenyzõt indítottunk.
A versenyzõk a gyerek és serdülõ korcsoportban kumitében, a teljes utánpótlás korosztályban, pedig formagyakorlatokban mérték össze tudásukat.

Eredmények:    érem: 3 arany, 2 ezüst, 3 bronz
        2 különdíj /Legharcosabb és a legtechnikásabb versenyzõ/

Értékelés:

Máté Krisztián, Vass Norbert a legkisebbek csoportjában a Kata és kumite versenyszámban indultak. Már nem kezdõk, Krisz ügyesen vette az elsõ fordulót majd ezt követõen sajnos a másodikban kiesett. Norbi mindig kifogja a bírókat, katában és kumitében is hozta az elvártakat, de sajnos Õ sem jutott tovább. Mindketten nagyon készültek a versenyre, nagyon ügyesek voltak, de sajnos, nem jött a várva várt eredmény. Ne csüggedjetek!

Szentmiklósi Péter, Raffael Ferenc a gyerek II. csoportban szintén Kata és kumitében indultak, nagyon igyekeztek, minden erejüket megfeszítve küzdöttek és mondhatom, hogy mindent megtettek a gyõzelem érdekében de õk sem jártak sikerrel. Ügyesek voltatok, legközelebb sikerrel járunk!

Vass Laura, a katát pár nap alatt tanultad meg, eredmény III. hely, hûha…ha elõbb kezdjük arany?!
A kumitét sem adtad lejjebb a III. helynél….vass akarat és elszántság, csak így tovább gratulálok a teljesítményedhez!

Hegedûs Bendegúz, két versenyszámban is indult, sajnos katában mindjárt az elején kiesett, hogy mi történt mi sem tudjuk…, a bírók így látták! A kumitében viszont megállíthatatlan volt, irányított, virtuózan küzdött élmény volt nézni a bajnokot (I. hely), sõt halmozta a címeket és begyûjtötte “A legtechnikásabb versenyzõ” díjat is!

Tóth Dániel, szintén kata és kumite versenyszámban indult. Tapasztalt, kitûnõ technikával és kiváló kondícióval rendelkezõ versenyzõ, katában hozta a kötelezõt a döntõig menetelt, ott sajnos egy kis hibát vétett ez miatt az ezüstéremmel zárt, szép volt! Dani kumitében egy súlycsoporttal feljebb indult, elsõ kört szépen vette, de sajnos a második körben kikapott egy jóval nehezebb és agresszívebb versenyzõtõl. Semmi baj, jó lesz ez!

Pájer Bence, mint mindig igen rutinosan jól irányított, megelõzõ technikákkal, magabiztosan gyõzte le ellenfeleit és begyûjtötte a “mumusának” régóta várt skalpját. A döntõre talán elfáradt, de az ezüstérem nagyon szépen csillog.

Kovács Manó Benedek, elsõ küzdelme izgalmakat okozott de hál’ istennek sikerült tovább lépnie. A második körben érdekesen alakult a pontozás, kisebb zûrzavart okozott az asztalbírók dupla ponthajtása! Sajnos az egy pont hátrányunkat már idõ hiányában nem tudtuk behozni, kiestünk (VI. hely). Manót a bírók a látottak alapján “a verseny legharcosabb versenyzõje” címmel díjazták!

Fuxhoffer Roland, az utóbbi idõben sokat fejlõdött, szépen hozza az elvártakat a mostani 3. hely is, igazolja, hogy van még muníció!

Fuxhoffer Bianka, sajnos keveset tudtunk készülni, sok hibát vétettünk a védekezésben, a támadásokkal nincs probléma. Sokkal több van benned!

Domján Noémi, gratulálok a kata felkészülésedhez (3. hely), kevés idõd volt, de tetted a dolgod ebben is tehetséges vagy! A kumitében, okosan, tudatosan jó harcszellemben a döntõig meneteltél, nagyon szépen csináltad!

Mármarosi Dániel, nagyon örülõk, hogy bele vágtál a kata felkészülésbe és mindjárt egy I. helyjel erõsítetted magad! Kell az önbizalom és remélem ez már ösztönzõleg hat rád, hogy érdemes a kumite mellett a katára is koncentrálni!

Mármarosi Henrietta, annyi jót mondtam Rólad, ….Szóval, nehéz a helyzeted, mert mindenki Téged akar legyõzni….Neked a papírformát kötelezõ hozni! Gratulálok a mostani I. helyhez!
Nagyon tetszett…Öröm nézni! Román Open …az is kötelezõ!

Gratulálok Mindannyiótoknak, köszönöm szépen a munkátokat!

Osu!

Sensei

 Képek a galériában itt.

Videók Bendegúzról: