2010-11-20 Gyöngyös

A Magyar Kyokushin Karate Szervezet
2010. évi Utánpótlás Bajnoksága
 

Csapatunk fényes sikereket ért el Gyöngyösön!

November 19-20.
Közel 40 fős létszámmal, ebből tizennyolc (14 siófoki és 4 enyingi) versenyzővel utaztunk Gyöngyösre, hogy részt vegyünk az idei, utolsó kiemelt bajnokságon.
Verseny előtti napon (pénteken) 18h érkeztünk Gyöngyöspatára a Patavár panzióba illetve a mellettünk lévő családi házakat foglaltuk el. Amíg a csapat mérlegelt addig Tamás sensei és én szervezet által kiírt elnökségi gyűlésére mentünk. Majd ezt követően 21 h visszatérve a szállásunkra siettünk, ahol finom vacsora várt bennünket! A többiek már elfogyasztották a vacsit és vidáman beszélgettek és pókereztek. Sajnos az idő rohant és másnap verseny volt így 22 h mindenki nyugovóra tért és lázasan vártuk a másnapi küzdelmeket.

Sajnos a csapatunkból betegség miatt hiányoztak Tóth Alexandra, Tóth Marina, Major Martina és Máté Krisztián.

Kumite eredmények:      3 arany,     2 ezüst,     4 bronz

Értékelés:

Vass Norbi gyerek I. korcsoport. Nyugodt megfontolt jól időzített technikákkal győzte le ellenfeleit és a döntőig meg sem állt. Kitűnő kontrákat, megelőzéseket láthattunk. Sajnos a döntőben nem sikerült az arany érem, de nagyon közel voltál. Na, ez kell Norbi! Szép volt!

Szentmiklósi Peti és Raffael Feri a gyerek II. csoportban. Peti gigászi küzdelemben legyőzte első ellenfelét, sajnos a következő küzdelmében elvérzett. Nagy küzdő, folyamatosan hajtja ellenfeleit, harcos küzdelmeket láttunk, tetszett! Fecó, nehezen talál magára, sajnos nem jött ki a forma, sokkal több van benned. Ne keseredj el legközelebb jobb lesz.

Vass Laura, serdülő csoport. Laura az elvártakat hozta, stabil jó kondicóval és harcos magatartással a III. helyet szerezte meg. Gratulálok, a jövőben megcélozzuk a dobogó magasabb fokát.

Hegedűs Bendegúz: Bendi, chudan kiütéssel (ippon) kezdett, majd folytatta 2x technikai ko-val és a döntőben sem hagyott esélyt ellenfelének. Virtuóz, keze lába jár, mint a motolla és érett taktikai megoldásokat láthattunk. Szép volt, Magyar Bajnok lettél!

Tóth Dani, 16-os tábláról indult, 6:3, 6:2 megnyugtató kezdés. Sajnos a 3-ik küzdelemben a gerincére kapott egy ütést, ami befolyásolta a küzdelem kimenetelét, bár nem adta fel, de nem tudott tovább lépni.
Dani, kitűnő képességekkel rendelkezik, nagyon sokat fejlődött az utóbbi időben és súlycsoportot is váltottunk. Ez az év sajnos nehéz, de a jövő sok meglepetést hoz! Kitartás!

Pájer Bence, szintén 16-os tábláról indult, első küzdelmét hozta, de a második küzdelemben sajnos erőtlen kéztechnikák hiányában ellenfele felülkerekedett. Persze az a néhány combos is segített amit kapott a lábára. Bence gyorsasága kiváló, pontokat kéztechnikáival éri el, sajnos most erőtlenek és pontatlanok voltak. Még nem keveredett ki a verseny előtti megfázásból, tudom, hogy egészségesen minden másképpen alakult volna!

Kovács Manó Benedek, összeszedett, jó harckészség kiváló fejrúgások még esés közben is ,, megsimogatta” ellenfele jodan-ját. Szereti a feszültséget, néhányszor a frászt hozza az emberre. Fantasztikus hajrával Magyar Bajnok! Gratulálok!
Fuxhoffer Roland, az utóbbi időben Õ is sokat fejlődött, jól mozog, úgy minden a helyén van, de sajnos nem ponterősek a technikák. Bátrabban, határozottabb legyél. Jó lesz!

Fuxhoffer Bianka, hát most megtáltosodtál, támadtál, hajtottad és elhitted, hogy győzhetsz. És lásd egy gyönyörű bronzérmet szereztél. Na, ezt kell tenni!

Molnár Bence, szokásához híven technikai ko-val kezdett, nem kímélte ellenfeleit, taktikusan kivár kellő pillanatban lábbal és kézzel ponterősen dolgozik. A döntőig menetelt.

Mármarosi Dániel, nem csak katában jeleskedik. Néha megijeszti az embert, majd összekapja magát, és ha bemelegszik, akkor minden flottul megy. Ez a mai nap is így volt, döntőben Bencével találkoztak, ahol most Dani hosszabbításban győzött. Siófoki döntő, igen mind ketten ragyogó küzdők vagytok, öröm volt számomra nézni a döntőtöket. Mindkettőtöknek csak gratulálni tudok. Köszönöm szépen!

Nagy Krisztián, első ellenfelét ütéseivel megrendíti, de nem fejezi be, lassan felőrli saját energiáit és ellenfele átveszi az irányítást. Sajnos a küzdelmek során ellenfele többször is lábat fog melyből kiforgatja Kriszt és vesén üti. Fájdalomtól oda kap, amire a bírok wazaarit ítélnek..?! Érdekes ítélet, mi vesztettünk!

Lizák Richárd, első küzdelmében okosan céltudatosan küzdött, szinte megújult. A második küzdelmében a mumusát Südi Ferit kapta. Feri rohamait egy darabig állta Ricsi, de sajnos két mawashi geri jodan betalált ezzel kiestünk, de egy értékes III. hellyel lettünk gazdagabbak. Ricsi, ne csüggedj! Összeszedett jó küzdelmet vívtál, a fejrúgás védését kell gyakorolnunk, elégedett vagyok!

Rusznák Gábor, lassan melegszik be, egyes technikákat alkalmaz, nem fejezi be, azaz ott hagyja az ellenfelet, aki kipiheni magát. A felütéseid nagyon hatékonyak, tessék használni és a kondid is meg van, legyél bátrabb. Higgyél magadban!

Tóth Zsófia, kevés induló létszám miatt összevonták (5-ös kör) az 55 és 60 kg-ot, közel 8 kg súlykülönbséget kellett kompenzálni. Zsó, mindent elkövetett, kapott hideget és meleget szétrúgták, ütötték minden porcikáját (lágyék, könyök, felkar). De végig küzdötte és III. helyezést ért el. Nem szabadna a lányok esetében 3-5 kg-nál nagyobb súlykülönbséggel küzdetni őket! Kemény volt!

Gratulálok mindenkinek és köszönöm a munkátokat!

Ne feledjétek Heni december 04-én Vilniusban U22 EB szerepel!
Hajrá Heni!

Osu!

Sensei

Képek a galériában: itt.