2010-12-04 Vilnius,Enying

Vilnius U22 – XVII. Mikulás Kupa Enying
A fantasztikus december negyedike!

Hogy mi is történt ezen a bizonyos december 4-i gyönyörű téli napon?
Szóval kezdem az elején, Heni csütörtökön elutazott Vilniusba az U 22 EB-re. Aggódtunk, hogy oda érjenek, jól sikerüljön a versenyzés és haza úton, se legyen baj! Közben idehaza az enyingi csapat Töttösi Tibi vezetésével teljes gőzerővel készült a szombati XVII. Mikulás kupára. Bizony mindannyian nagyon izgultunk és állandóan vártuk és adtuk a híreket Vilniusból.
Sokszor beszéltük, hogy mindig olyan nehezen indulnak be a dolgok. Most is így volt de a vége, .. az bizony minden álmainkat felülmúlta! A verseny (Enying) kezdete előtt 9,30 órakor kaptuk a hírt Mármarosi Henrietta Európa bajnok Katában! Kell ennél több, a XVII. Mikulás Kupa megnyitóját Heni csodálatos eredményével kezdtük, 58 versenyző és mintegy 200 vendég tapsolt a bajnoknak! Mindenkinek könny szökött a szemébe!
A versenyt dr. Pintér György polgármester úr nyitotta meg és elismerését fejezte ki az eredmény hallatán és méltatta a rendezvény immáron 17 éves múltját. Továbbiakban köszöntöttük a megjelent városi vezetőket, iskolák vezetőit, SE vezetőit és szponzorainkat.
Nagy örömünkre idén is eljöttek Kaposvárról sensei Lóki Sándor 3.danos és Marcaliból Koronczay Miklós 2.danos mesterek és tanítványaik.
Fontosnak tartjuk, hogy minden év végén közösen barátainkkal egy rendezvény keretében, küzdelmekkel, bemutatókkal kápráztassuk el meghívott vendégeinket, szülőket és szponzorainkat. Szeretnénk, hogy vendégeinknek bepillantást nyújtsunk az egyesületben folyó szakmai munkáról, továbbá, hogy megismerjék sportolóink eredményeit.

A megnyitót követően Kata versenyszámokkal kezdtünk majd két küzdőtéren párhuzamosan küzdöttek a kumitések és judósok (előkészítő csoport 2000-2004).

13 órakor kezdődött az ünnepélyes évértékelés. Idén az alábbi versenyzők értek el hazai és nemzetközi szinten kiváló eredményeket:

BUDOKA csapatunk 52 klub közül idén az előkelő II. helyezést érte el!
Utánpótlás versenyzőink az ország legjobbjai!

I. Enying Város karate sportjának büszkeségei:
Válogatott kerettagok, EB, OB és Magyar Bajnoki helyezettek:

,,Akire büszkék vagyunk” 2004-2010:
Velő Ágota, Töttösi Anita, Kerti Gábor!

2004-2008 év Nemzetközi eredményei:
2004 Kerti Gábor          III. hely    EB. Koppenhága
2005 Kerti Gábor              III. hely         EB. Plovdiv
2006 Velő Ágota                II.  Hely     EB. Budapest
2007 Velő Ágota                III. hely          EB. Vilnius
2008 Velő Ágota                V. hely       VB. Budapest

II. Utánpótlás korosztály reménységei: OB, DO, MB
Budoka-Enying:
Vass Laura, Vass Norbert, Szentmiklósi Péter, Máté Krisztián, Rafael Ferenc

Budoka-Siófok:
Hegedűs Bendegúz, Domján Noémi, Tóth Marina, Major Martina, Tóth Dániel, Fekete Farkas Mór, Kovács Manó Benedek, Fuxhoffer Roland, Fuxhoffer Bianka, Nagy Krisztián, Pájer Bence, Lizák Richárd, Tóth Alexandra, Molnár Bence, Rusznák Gábor, Tóth Zsófia, Mármarosi Dániel és Mármarosi Henrietta

III. Nemzetközi Eredmények 2010:

1) Mármarosi Henrietta: EB Logrono (2xEB junior),
3x Román Open bajnok, Vilnius U22 Európa Kupa I. Hely!

2) Tóth Zsófia,      EB Logrono III. hely, Magyar Válogatott kerettag,
Román Open III. hely

3) Molnár Bence     Román Open II. hely /Európa Kupa/, UMB II. hely
Szlovák Open I. hely

4) Mármarosi Dani     Román Open I. hely Kata, UMB I. hely

5) Lizák Richárd     ifi EB III. hely Szentes, Szlovák Open  I. hely

6) Rusznák Gábor    Román Open VI. hely

IV. Külön díjak:
1)    2010 év sportolója /ifi-junior        Mármarosi Henrietta
2)    2010 év sportolója /gyermek-serdülő        Hegedűs Bendegúz
3)    2010 év példaképe         Kinyó Zsolt
4)    2004-2010 év sportolói eredményesség       Fekete Farkas Mór!

Az értékelést közben a felsorolt versenyzőket sportfelszereléssel, ajándékokkal díjaztuk. Nagyon jó érzés volt látni a meglepetésüket és az örömüket!
De mi is meglepődtünk, Tamás sensei és én a csapattól egy-egy Adidas melegítőt, kaptunk, aminek nagyon örültünk! Továbbá egy csodálatos kupát, melyet Molnár Bence adott át a sikeres felkészülést megköszönve a csapat nevében!

Az ajándékozás után kezdődtek a bemutatók. Először egy közös kihon gyakorlat, majd következtek az ifjú (5-8 évesek) judós palánták, majd a nagyok kézpajzsos gyakorlatok, kata formációk! A show részében Kinyó Zsolt íjász bemutatója és a Mi kardos bemutatónk zárt. A végén kókusz diót és téglát aprítottunk a közönség nagy örömére. Végére lazításképpen a helyi tánccsoport egy 40 perces hastánccal kápráztatott el bennünket. A közönség vastapssal jutalmazta a szemet, gyönyörködtető produkciót!

20 percnyi szünet után megkezdődtek a döntők. Izgalmas perceket hoztak, kemény harcias összecsapásokat láthattunk. A küzdők mindent megtettek a győzelemért, kitűnő küzdelmeket, harcos magatartást és szép technikákat láthattunk a versenyzőktől.

17 óra „magasságában” elkezdődtek az eredményhirdetések, gazdára találtak a kupák, érmek, oklevelek és a külön díjak.

Gratulálok mindenkinek az eredményekhez, azt gondolom, hogy ezen a csodálatos napon kétszeresen is learattuk a babérokat, Vilniusban Heni és itthon pedig Enyingen!

Továbbá külön köszönöm Töttösi Tibi barátomnak és csapatának ezt a tökéletes szervezést és Heninek, ezt a csodálatos eredményt mellyel büszkélkedhetünk!
Köszönet a versenyzőknek az egész éves kitartó munkájukért, szülőknek támogató segítségéért, és kollegáimnak a szakmai segítségükért!

Kellemes Ünnepeket és Sikeres, Boldog Újévet!

Osu!

Kálóczi József
SE Elnöke


Képek a galériában.