U22 EB Vilnius 2010. december 12.

U22 EB Vilnius 2010. december 12.

Utunk nagyon hosszúnak ígérkezett, így már csütörtökön elindultunk, az estét Lengyelországban (Pressa) töltöttük, majd reggel pihenten megcéloztuk Vilniust.
Ottani idő szerint ( 1 óra idő eltolódás) este 8 körül értünk a fővárosba. A regisztráció és a szállás is a hotelben volt.
Szombaton korán kellett kelni, mivel 8 órakor már megkezdődött a verseny. 6 órakor ébresztő, reggeli és indulás…
A versenyt a Siemens Arénában rendezték, a szervezés és a szállás is kifogástalan volt. Egyetlen problémánknak az ott uralkodó nagy hideg bizonyult.

Kezdetét vette a nagy nap, melyen 18 ország kb. 200 versenyzője jelent meg. Nagyon élveztem a versenyt, a mezőny erős volt, hiszen számos felnőtt versenyző és a még épp 22 éves 2x felnőtt Európa bajnok is részt vett.
A verseny 3 körből állt, elsőnek a 15 női versenyző bemutatott 1 kötelező KATA-t. Számomra váratlanul utolsó helyett ötödiknek szólítottak, de semmi gond, igyekeztem higgadt és magabiztos maradni Yantsu-t húztam.
Ezt követően a legjobb 8, két körben mutathatott be kettő szabadon választott KATA-T. Elsőnek a Kanku-t, majd a Seipai-t választottam. Úgy érzem sikerült magabiztosan és felszabadultan versenyeznem, valóban nagyon élveztem.
Az eredmény pedig számomra tényleg nagy meglepetést és örömöt okozott… Első lettem:)

A következő magyar eredmények születtek még  ezen a napon:
Csetneki Anna III. hely, Csintalan Ádám IV. hely, Tóth Helga I. hely.

Köszönöm a felkészítést  4 danos Mestereimnek:

Sensei Kálóczi Józsefnek  és Sensei Tamás Lászlónak!

Köszönöm a segítséget Sempai Kovács Mónikának!

Köszönöm Mindenkinek a gratulációkat!

Mármarosi Henrietta
Siófok Budoka

Képek a galériában.