II. Övvizsga felkészítést és XI. Mesterkurzus Siófokon

Szervezetünk Dan Kollégiuma május 21-22-én, Siófokon tartotta meg a második övvizsga-felkészítő edzését az 1-5. dan övfokozatra vizsgázó részére.
A vizsgafelkészülésbe bekapcsolódtak a XI. Mesterkurzuson résztvevő klubvezetők és instruktorok is, így közösen gyakorolták a kyokushin karate mozgásanyagát. A gyakorlati foglalkozásokon túl 3 órás elméleti előadást hallgattak meg mestereink. A teljesítményfokozás egyik fő eszközéről, a táplálkozásról volt szó.

A második felkészítő edzés résztvevői: 1.danra 20 fő, 2.danra 3 fő, 3.danra 8 fő, 4.danra 8 fő és 5.danra 3 fő jelentkezett, összesen: 42 fő
Klubvezetők, instruktorok: 22 klub mintegy 35 fő

A felkészítő edzés célja az volt, hogy a kollégium tagjai, meg győződjenek arról, hogy a vizsgázók a személyre szabott instrukciókkal, javaslatokkal éltek-e, és fejlődésükben (technikai, kondicionális) pozitív változás történt-e? Illetve a két napban további (csoportbontással) gyakorlással segítsék a vizsgázni szándékozókat és a végén személyre bontva javaslatokkal éljenek.
Továbbá fontosnak tartottuk, hogy a klubvezetőink, instruktoraink szakmai továbbképzése is megtörténjen. A gyakorlati foglalkozásokon kívül elméleti előadás is volt.

A két nap programja
I. nap /Szombat/ Part Hotel

Az edzéseket Shihan Furkó Kálmán 7. dan, mester irányította:

– 9.00 -12.00 h a vizsgázók, klubvezetők és instruktorok közös edzés keretében a kyokushin karate mozgásanyagából a KIHON, -IDO KIHON gyakorolták, szünet ezt követően csoportbontás történt, Sensei Csizmadi Zsolt dr. 4. danos és Sensei Bogdán Olivér dr. 4. danos mesterekkel folytatták.

– 14.00-16.00 h Előadás: Dr. Tihanyi András (TF)
Témakör: A teljesítmény fokozás eszköze a Táplálkozás!
/sportolók étkezésével, táplálkozásával kapcsolatos tudnivalók, ajánlások/

– 16.30-18.00 h küzdőgyakorlatok

II. nap /vasárnap/ edzések helyszíne: Baross Gábor Szakközépiskola és a Siófok Dojo
–    9.00-12.00 h az 1-2. danra vizsgázók a Baross Gábor Szakközépiskola tornatermébe mentek Sensei Csizmadia Zsolt dr. 4.danos mesterrel, katákat  gyakorolni
–    a 3-4-5. danra vizsgázók Shihan Furkó Kálmán 7.danos, és Shihan Karmazin György 5.danos mesterekkel a Siófok Dojoba mentek szintén katákat gyakorolni.

Végezetül a két napos közös gyakorlást követően a Dan kollégium tagjai a két helyszínen röviden véleményezték a látottakat és további javaslatokkal látták el a vizsgázókat.

Legközelebb már csak a nyári nemzetközi edzőtáborban /Jászberény/ találkozunk.

Kívánunk mindannyitoknak töretlen felkészülést, sok sikert és jó egészséget!

Osu!

Kálóczi József 4.dan
Dan Kollégium vez.

Képeka Galériában -> ITT