2011-06-05 Austrian Open

Bécs, 10 ország 216 induló
Verseny szervezője: Marek Kubek 4.dan WKO Branch Chif /AKKO President

Siófoki eredmények 🙂

Kata formagyakorlat Kumite küzdelem
I. helyezett Major Martina I. helyezett Tóth Zsófia
II. helyezett Mármarosi Henrietta I. helyezett Mármarosi Dániel
II. helyezett Tóth Zsófia III. helyezett Lizák Richárd
II. helyezett Hegedűs Bendegúz
III. helyezett Tóth Alexandra
III. helyezett Mármarosi Dániel

 Külön díj: ,,legharcosabb” női versenyző: Tóth Zsófia

2011. június 4-5. Bécs
Gondoltunk egy nagyot és teljes csapattal neveztünk (13 fővel) küzdelemben és forma-gyakorlatban a bécsi versenyre. Nagy örömünkre sikerült a szülőket és barátokat is beszervezni a versenyre és így összesen 32 fővel, egy nagy busszal mentünk Bécsbe.
Mindig is vágytunk arra, hogy együtt közösen utazhassunk külföldi versenyekre és most ez megadatott és ez mindenkit nagyon lelkesített.

Siófokról az Amigó étterem előtti parkolóból indultunk egy nagy busszal /szombat 14,30 h/  2,5 órás utazást követően (17 h) érkeztünk Fertőhomokra, a szálláshelyünkre. A szobák leosztását követően máris indult a csapat az esti vacsora hely felkutatására. Kicsit döcögősre sikeredett, ugyanis minden étteremben teltház volt, végül a fiatalok pizzát rendeltek a szálláshelyre, mi pedig két csoportra szakadva vacsora helyet kerestünk. Egy közel félórás sétát követően a Bors Pincészetben kötöttünk ki, ahol igen jól éreztük magunkat, eszegettünk közben megbeszéltük a másnapi teendőnket, majd hazatérve jó lakottan ágyba dőltünk.

Másnap (vasárnap) korán keltünk és 6,00 órakor indultunk Bécsbe, 8 órakor megérkeztünk a verseny helyszínére és bejelentkeztünk. A házigazdával Marek Kubek sensei-el néhány szót váltottunk és máris indultunk bemelegíteni a Kata versenyre.


10 órakor 3 tatamin elkezdődtek a kata (formagyakorlat) versenyek. Az izgalom a tetőfokára hágott.
Mindenki nagy lendülettel vetette bele magát a versenybe, de sajnos Noémi, Marina, Bianka, Tóth Dani és Bence nem jutottak tovább, bár a látottak alapján érdekes pontozásnak voltunk tanúi. De nem szomorodtak el, máris indultak a többieknek drukkolni.

Martina
, végig magabiztosan versenyzett, kitűnően kezdett a kötelező katával majd a szabadon választott formagyakorlatot is tökéletesen adta elő. Volt is öröm…aranyérem lett a medál! Ezt így kell csinálni!

Heni
, rendszerint a bírókkal hadakozunk, sajnos most sem nélkülöztük a ,,különleges” szempontok alapján a pontozásukat, látottak alapján Mi mást láttunk. De természetesen örülünk az ezüstéremnek!

Zsófi
nem szereti a katát, de sikerült rábeszélni, hogy induljon és meglett az eredménye, egy szépen csillogó ezüstéremmel lett gazdagabb. Mi lenne, ha szeretne katázni?!

Bendegúz
, mint mindig magabiztos volt hibátlan kötelező gyakorlat, majd ugyan ezt megismételte a szabadon választott Katában is. Reménykedtünk, de sajnos pár tizeddel lemaradva ezüstérem lett belőle. Legközelebb bearanyozzuk!

Alexandra
sokat dolgozott az utóbbi időben és nagyon motivált lett. Nagyon jó érzéke van katához. Ha többet tudnánk edzeni bizony a mostani bronzérmet aranyra, cserélhetjük!

Dani
, nem csak kumitében de a katában is rengeteget fejlődött, bár az utóbbi időben a Kumite lett a felkészülésünkben a domináns. A mostani bronzérem csak erősítheti a versenyszámba vetett hitét.


A kumite (küzdelem) versenyszámban is nagyon erős mezőny jött össze, “vérzett” is a csapatunk rendesen:

Bence
, a sorsolás nem kedvezett neki, rögtön a lengyel Európa bajnokot (2010 Matsui csop.) fogta ki, sajnos kiújult a láb sérülése is. Bence mindent megpróbált de sajnos így sérülten esélye nem volt, hogy fordítson. Reméljük, mielőbb meg gyógyul a lába.

Gabi
, nagyon jól kezdett, mindent bele adott, sokat dolgozott kézzel, megint elmaradtak a lábtechnikák, és nem fejezte be a helyzeteket. Többször is “megfogta” az ellenfelét, de nem tudta befejezni, végére elfáradt. A bírók az ellenfelét látták jobbnak. Tessék bátrabban használni a tanult technikákat.

Alexandra
, harcos volt végig irányított, szintén azt éreztem, hogy nem tudta ponterősen megütni ellenfelét. Nekem tetszett, szívedet lelkedet bele tetted, remélem legközelebb sikerül….teszünk róla!

Richárd
, első küzdelem bemelegítés volt, ezt követően sajnos egy igen szerencsétlen helyzetből adódóan két wazarit begyűjtve / első vitatott/ kikaptunk. Persze rágódhatunk rajta, sajnos az eredményen már nem javít. Mi a bronzéremnek is örültünk, de a Te felkészültségeddel ez arany lett volna!

Dani
, döntő küzdelmét emelném ki a lengyel bajnokkal, mondhatom, hogy ,,mindenki” aki a küzdőtéren volt az Dani ellen küzdött! Amit a bírók ott megengedtek maguknak, majd az ezt követő ,,heroikus” küzdelem melyben Dani  újra és újra fejbe rúgja ellenfelét…..bírói reakciók elmaradnak, + hosszabbítások, mérlegelést kérünk mert elfelejtették a szabályokat……8 kg különbséggel végre ,,győzhettünk”! Fantasztikus volt, az igazság győzött! Aranyérem.

Zsófi
, a legeredményesebb lett, mondhatnám, végre elkapta a fonalat, már nagyon kellett, mert úgy éreztük, hogy helyben járunk, nem jön az eredmény. Hát most aztán nem fukarkodott, kata lendülete elkísérte a küzdelembe is. Ahol viszont ellenfeleinek nem kegyelmezett és a döntőig menetelt. Sajnos közben többször is szabálytalankodtak vele,  kapott hideget-meleget, féltünk is mert nem szerettük volna sérülés miatt feladni a küzdelmeket. De szerencsére kemény leány, mindent kibírt. Az aranyérem mellé a legharcosabb díjat is megérdemelten Õ vihette haza! Gratulálok ez szép volt!

Végezetül engedjétek meg, hogy külön is megköszönjem Mártinak, hogy időt és energiát nem kímélve segített, tolmácsolt levelezett és szervezett egyszerre, hogy mi gondtalanul versenyezhessünk Nagyon szépen köszönöm Neked!
Továbbá szeretném megköszönni mindazoknak, akik elkísérték a csapatot, és drukkoltak segítették versenyzőinket!

Remélem, hogy a jövőben, ha a lehetőségeink engedik, akkor további nemzetközi versenyekre is szeretnénk elutazni. Természetesen szeretném, ha minél többen jönnétek el, és együtt drukkolnánk és örülhetnénk ezeknek a fantasztikus eredményeknek.

Köszönöm szépen a munkátokat.
Osu!
Sensei

Hivatalos eredmények: KATA  JUNIOR Kumite