2011-10-08 ARAD Román Open

   2011-10-08 ARAD Román Open bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Immáron az ötödik alkalommal, pénteken nyolc versenyzővel utaztunk el az 5-ik Román Openra! Pénteki nap csak Mezőkovácsháza határáig mentünk és a Babó Kastélyban szálltunk meg. Külön kocsikkal utaztunk, mi sajnos a nulláson bedugultunk így jóval később úgy az éjfél körül érkeztünk, vacsoráztunk és bezuhantunk az ágyunkba.

Másnap reggeli, 8 órakor indulás Aradra. Közel háromnegyed óra alatt (50km) a verseny helyszínére érkeztünk. Bejelentkezés zökkenőmentesen történt, házigazdánk sajnos most is a  egy időben az Opennel rendezi saját Román Bajnokságát. Ami annyit jelent, hogy közel 4-5 órát várakoztunk……..totál elfáradunk a várakozástól. Végül 15 óra magasságában elindult az Open! A versenyen 7 ország, 33 klub és 142 fő (35 kata-107 kumite) versenyző indult!

Tóth Dániel  (ifi 55kg)  egy ukrán fiúval kezdett, aki folyamatosan lök fog és ebből támad. Dani jól védekezik, leforog, kézzel visszatámad. Jó az ushiro-geri! A bírók nem intik az ukrán versenyzőt, sőt 2:1 arányban Õt hozzák ki! Az első nemzetközi versenyed volt, gratulálok.
Mármarosi Dániel (Junior -65 kg), tőle megszokott lendülettel kezdett, kemény küzdelmet vívott az európa bajnok ukrán versenyzővel. Erős, igen agresszív támadásaival szemben Dani nem találja az ellenszert. Sajnos ellenfele győz. Legközelebb jobban sikerül!
Pájer Bence (ifi -60kg) ellenfelét folyamatosan kéztechnikáival támadja, támadások elől kimenekül a küzdőtérről, amit nem intenek a bírók. Ellenfele menekül és jodán rúgásokkal, próbálkozik. Sajnos egyik maszatolása eléri Bence fejvédőjét, bírók Wazarit ítélnek! Bence tovább hajtja ellenfelét, aki kimenekül a küzdőtérről, bírók nem reagálnak! A küzdelem végén wazarival ellenfele győz! No comment!
Molnár Bence (junior 65kg) mint mindig, most is keményen támadja ellenfelét, kemény csatát vívnak egyenlő esélyekkel, az ukrán versenyzővel. Záporoznak a technikák oda vissza, sajnos az egyik chudan mawashi-nál megsérül Bence bordája, nem tudja folytatni küzdelmét. Az ukrán versenyző ipponnal győz. Mielőbbi gyógyulást kívánunk!
Tóth Alexandra (ifi +60 kg) egy igen termetes román lánykával kezd, körbe mozgatja, kézzel tereli és próbálja megbontani védekezését. Rendre megelőzi de pontot sajnos nem tudunk elérni. A küzdelem végén egy kósza mawashi-jodanba betalál, ezzel a ponttal győz ellenfele. Sajnálom, legközelebb meglesz!
Kovács Manó Benedek  (ifi 70 kg)  kemény első küzdelem, erős masszív ukrán versenyzőt kap Manó, az ellenfele folyamatosan kéz technikákkal támad, agresszív, többször szájba veri Manót.  Manó keményen visszatámad, és lábtechnikával távol tartja ellenfelét, sőt a gong pillanatában fejbe rúgja. Jön a következő küzdelem, egymást kóstolgatják és egy kombinációból mawashi chudan ledönti ellenfelét, 40 sec. Bravó, meg van az arany! Jó kezdés az első nemzetközi versenyeden!
Nagy Krisztián (ifi + 75 kg) első küzdelme igen rövidre sikeredett, egy fordulós kakato gedan mawashi az ellenfél combját találta el, ippon! Máris jöhet a második menet, kiegyenlített küzdelmet láthattunk, Krisztián ellenfele kéztechnikát követően lábat támad, aminek a vége sajnos wazari lett. Gratulálok, jó lesz ez!
Lizák Richárd (ifi + 75 kg) ukrán ellenféllel kezd, nehéz szülés, nagyon elfárad de végig hajtja ellenfelét, egy kicsi mindig hiányzik, hogy befejezze és pontot érjen el. Súllyal győz, ellenfele 7 kg nehezebb volt.  Erős jó kéztechnikák, ponterősek kellenek! Második küzdelmében ellenfele színészi alakítását csodálhatjuk meg. Hihetetlen, hogy a bírók is vevők voltak. Addig intik Ricsit míg végül gentent kap így nem győzhet, természetesen ellenfele győz! Nem hiszem el…….Sajnálom!

Eredményeink: kumite versenyszámban:

I. helyezett    Kovács Manó Benedek       Ifi      -70 kg

III. helyezett    Molnár Bence               Junior      -60 kg


III. helyezett    Nagy Krisztián                    Ifi     +75 kg


III. helyezett    Tóth Dániel                         Ifi      -55 kg


III. helyezett    Lizák Richárd                      Ifi     +75 kg

Fantasztikusak voltatok, ezúton is gratulálok mindenkinek az elért eredményéhez!
Ne feledjétek jön Wroclaw ifi-U22 EB!
Szép volt BUDOKA!

Köszönöm szépen a munkátokat!

Osu!
Sensei