Utánpótlás Magyar Bajnokság 2011

2011-11.19-20. Gyöngyös

Hétvégén csapatunk 12 fővel utazott (3 fő enyingi és 9 fő siófoki szamuráj) a Bendiák Sensei által szervezett gyöngyösi versenyre.
Célunk a versenyévad utolsó hazai versenyén az újabb bajnoki érmek begyűjtése és természetesen egy jó formát mutatni a Wroclawi EB előtt!
Szombaton (19) mérlegeléssel kezdtünk majd ezt követően szálláshelyünkre Gyöngyöspatára mentünk a Pata Panzióba. Gyors vacsora, majd többen összeültünk és egy kötetlen beszélgetés közepette töltöttük el az estét. Szóvolt a másnapi versenyről, esélylatolgatásról illetve a közeli Wroclawi EB-vel kapcsolatos fontos teendőinkről.
Másnap reggeli, 7,30 órakor indulás Gyöngyösre. Fél óra alatt a verseny helyszínére érkeztünk, kezdődtek a bemelegítések és elindult 8,45 órakor a legkisebb korcsoport küzdelmei kumite versenyszámban.

A versenyen 38 klub 304 versenyzője vett részt, öt tatamin folytak a küzdelmek.

Eredményeink: 3 arany, 2 ezüst és 3 bronzérem

I. helyezett  Vass
Norbert   Gy.I.  34 kg

I. helyezett Tóth
Alexandra ifi +60 kg

I. helyezett Lizák Richárd ifi +
75 kg

II.
helyezett Nagy Krisztián ifi +75 kg
II. helyezett Mármarosi
Dániel  junior 65 kg

III. helyezett Balogh
Csaba Gy.II. 60 kg
III.
helyezett Tóth Dániel Serdülő  54 kg

III.
helyezett Tóth Zsófia junior 57 kg

Külön díj: a Legharcosabb versenyző LIZÁK RICHÁRD!

Vass Norbi (Gy.I. ), jött látott és győzött….először a jászberényi, majd a tarjáni és végezetül a várpalotai ellenfelét (6:1, 6:0, 5:2), győzte le. Megelőz, kontrázik, leforog, majd visszatámad és a végére egy dupla mawashi…majd követi a kéztechnika.. ellenszer nincs, megérdemelten lett Magyar Bajnok!

Szentmiklósi Péter ( Gy.II.)pápai fiúval kezd, pörögnek mindketten, első küzdelem döntetlen jön a hosszabbítás, sajnos itt többször is hátrál magára húzza ellenfelét, nem forog le. Ebből a hátrányos helyzetből egy ponttal kikap (3:2), fontos, hogy középről indítsd a küzdelmed, így lesz időd leforogni és visszatámadni! Nagyon harcos vagy, legközelebb érmet viszünk haza!

Vörös Balázs (Gy.II.) első küzdelem 6:0 technikai KO! Jó kezdés, ügyesen használod a kezed és a lábad…bátrabb legyél, sajnos a második küzdelmedet nem láttam, ahol ellenfeled jutott tovább. De azt gondolom a látottakból, hogy jó úton haladsz… szép a 7-ik hely!

Balogh Csaba (Gy.II.) először indult egy ilyen rangos versenyen, kicsit megilletődött de utána belehúzott és megnyerte élete első küzdelmét, majd a középdöntőben hosszabbítást követően a bírók az ellenfelét látták jobbnak. Szóval Csabi, gratulálok a III. helyhez, sajnos én is csak egy részét láttam a küzdelmednek de nagyon örülök az első sikeres szereplésednek!

Rafael Feri (Gy.II.) sajnos most is a súlyoddal (1kg) birkóztunk, már nem tudtad leadni így sajnos egy nehezebb súlycsoportba kerültél. Itt az ellenfelek 8-10 kg nehezebbek, mint például a kapuvári versenyző is, nagyon jól tartottad magad, meglepi volt a mawashi amit bekapott az ellenfeled. Sajnos a végére felőrölte minden energiádat… gratulálok a harcos helytállásodért!

Tóth Dani (serdülő) fantasztikus technikai KO kezdés /a Norbi is Tőled tanulta?/ Jó belépő, aztán jön a középdöntő, sajnos a tarjáni versenyző péppé veri Dani kezét, amire a bírók rendre pontot adnak. Dani mindent megtesz, de kevés, 6:5 arányban vesztünk, sajnos ez nem a mi napunk! A Dani formáját látva kétségem nem volt arról, hogy ne Õ legyen a bajnok….sajnálom!

Tóth Alexandra (ifjúsági) a szokásához híven, irgalmat nem ismerve verte a lányokat (6:2, 5:3, 6:1), nem volt kétség, hogy Õ lesz a bajnok! Végig tudatosan irányított, jól tartotta a távolságot, és kitűnő kontrákkal szerezte pontjai és lett Magyar Bajnok! No, így kell majd Wroclawban is küzdeni az EB-én! Gratulálok!

Pájer Bence (ifjúsági) budapesti harcossal kezd, pörgős riposztot vívnak, Bence keze szokás szerint gyors, jók a kontrák kevés a láb. A küzdelem második felében Bence elfárad, ellenfele irányít a bírók Õt hozzák ki győztesnek. Sajnálom, hogy elfogyott Bence ereje, remélem Wroclawra kipiheni ezt a fáradságot és a régi formáját, produkálja.

Tóth Zsófi (junior) marfűi lánnyal kezd, mindent egy lapra tesz fel, ellenfele csak támaszkodni tud, abszolút győzelem, ja és már rúgja néha-néha a hiza-gerit is…haladás! Az első küzdelem ok, jönnek a többiek hajdúszoboszlói, nyíregyházi lányok az első küzdelem nagyon sokat kivesz Zsófiból. Továbbra is jól dolgozik, megy rendületlenül a keze, sajnos elfeledkezik a térd rúgásokról, de jók a belső combosok. A végén egy kósza mawashi-geri eléri, amire wazarit kap az ellenfél így III. helyezést ér el! Kemény küzdelmek, megérdemelt helyezés, gratulálok!

Lizák RichárdNagy Krisztián (ifjúsági) Ricsi….hát, nem sokat időzött a tatamin, rendre 1 percen belül legyőzte ellenfeleit hol kézzel, hol lábbal ért el wazaari találatot. Nagyon szépen irányított és ponterősen fejezte be támadásait, öröm volt nézni! A másik ágon Krisz egy jól irányzott felütéssel ért el ellenfelén wazaarit és került be a döntőbe ahol Ricsivel klubtársával házi döntőt vívtak. Nem kímélték egymást a küzdelemből Richárd egy kéz és lábkombinációt követően két wazarival győz! Örömmel vettem tudomásul, hogy házi döntő volt, gratulálok a versenyzőknek és remélem, hogy Wroclawban folytatjuk!

Ricsi a Magyar Bajnoki cím mellé begyűjtötte a ,,legharcosabb” versenyző külön díját is! Hab a tortára!!!

Mármarosi Dániel (junior) martfűi fiúval kezd, erős hatékony kéztechnikája romboló hatást vált ki ellenfelén, győzelme egyértelmű. Következik a hajdúszoboszlói versenyző, gigászi küzdelem alakul ki köztük, Dani többször is hiza-gerivel megrúgja, ami láthatóan wazari értékű, a bírók tovább engedik a küzdelmet. A versenyző,,lábon” kihordja, sajnos a küzdelem további részében Dani már nem tudja megrendíteni kéz technikáival. A küzdelemnek vége a bírók Dani ellenfelét látják jobbnak! Hát igen, sajnos ez nem úgy alakult, ahogy láttuk! Gratulálok, …élesítjük még az a hiza-gerit!

Köszönöm a munkátokat, ezúton is gratulálok Mindenkinek az elért eredményetekhez!

Jövő héten utazunk……… Wroclaw ifi-U22 EB!

Osu!

Shihan

Képek a GALÉRIÁBAN!

További képek:  Itt-1 és Itt-2