2012-10-13 Arad

BESZÁMOLÓ
a Román Open 2012 – Európa Kupa versenyről

2012. október 13-a hajnalán már sokadik alkalommal suhantunk a szinte forgalom nélküli utakon az alföldi kis falvakon, városokon át a magyar-román határ felé, majd tovább Aradra, az EXPO Centerbe. Két versenyzővel indultunk útnak a 2012. évi Romanian Open Európa Kupa színhelyére, Tóth Alexandrával és Lizák Richárddal. Többen sajnos sérülések miatt nem tudtak elindulni, így szokatlanul kis csapattal tudtuk csak képviseltetni klubunkat.

A regisztrálás, mérlegelés után a küzdelmek egészen jó tempóban haladtak, és természetesen minden magyar versenyzőnek drukkoltunk. Mindig öröm magas színvonalú, szép küzdelmeket látni, és ebben szerencsére most sem volt hiány. Bizakodva vártuk a mi versenyzőink meccseit.

Richárd – rendkívül szerencsétlen kezdésként első meccsén leléptették. Sajnos olyan magasan sikerült bevinnie egy felugrásból végrehajtott rugást, hogy ellenfele fejét találta el. Mivel ez szabálytalan technika volt, a leléptetést el kellett fogadnunk. Nagy kár érte, hiszen a rengeteg befektetett munka, az alapos felkészülés itt most nem tudott megmutatkozni.

Szandra – minden reményünket ebbe az egyetlen kislányba fektettük ezen a napon, és nem hiába! Rögtön első meccsén – nem túl szerencsés sorsolás miatt – magyar riválisát kellett legyőznie, ami persze Szandrának nem okozott gondot! Ügyes, erős és kitartó munkája sorra hozta a győzelmeket. Csak az utolsó küzdelem végén kapott durva és rosszul elhelyezett kapott rugás miatt torpant meg egy picit, és ezt a bírók elégnek látták, hogy ellenfelét győztesnek hozzák ki. Büszkék lehetünk  Szandra ezüst érmére, mert fantasztikus szerepléssel szerezte azt meg!

Végezetül köszönjük szépen az itthonról kapott szurkolást, támogatást, amellyel bennünket útnak indítottatok. Ezek mindig olyan erőt adnak a versenyzőknek, amelyek nélkül sokkal nehezebb lenne kihozni magukból mindazt, amelyet itthon a sok-sok edzéssel megszereznek!

Győri Márta – egy karatés szülő 🙂