Szlovák Open

II. EURÓPA KUPA GYEREK SERDÜLÕ SZLOVÁK OPEN
2012

Sensei Markovics János és klubja a megszokott precizitással, a kiírásnak megfelelően szervezte és bonyolította a bajnokságot, hét ország 282 fő részvételével.
Sensei Markovics János! Köszönjük a részvételi lehetőséget!
Budoka-t, a klubunkat 2 fő képviselte.

Vörös Balázs – gyerek II. 44 kg
Balázs – kumitében az első nemzetközi versenyén igazán „nemzetközi sikerrel” büszkélkedhet.
A csoportjában kvalifikált 32 fő versenyző között első összecsapása szlovák fiúval történt.
A kezdeti bizonytalanságot felváltotta a magabiztos pontszerzés. Örömmel nyugtáztuk a bejutását a 16-osok táborába.
Főként támogatója, nevelőapja, a bemelegítője, koordinálója Papp András, az „öreg harcos”. A második ellenféllel történő küzdelmében már ukrán sráccal szemben magabiztosan felvállalta az aktivitást. Észbe sem kapott, már a nyolcasok között találta magát. Később színvonalas összecsapásokban az elődöntőt „átadta” egy már rutinosabbnak tűnő honfitársának. A sikerét természetesen önbizalmának, a Shihan és a Sensei felkészítésének, nem utolsó sorban a háttérből támogató szüleinek, valamint az előzőleg leírt Andrásnak köszöni. Eredményét gratuláció illeti.

Hegedüs Bendegúz serdülő 64 kg
Bendi kifogta …
55 kg-al súlycsoportot váltott. Átkerült a 64 kg-os versenyzők közé (20 fő).
A gatyáját jó szorosra kellett felkötni.
Ellenfelei mind a négyen „szép szál” ukrán srácok. Barna övesek, magabiztosak, fejjel magasabbak, erősebbek Bendinél, aki lelkes harcok során néhány pont különbséggel eljutott a döntőig.
A döntő is hasonlóképpen zajlott, mint az előző küzdelmek. Fej-fej mellett szerezték a pontokat. Végül a 6-5 az ukrán versenyző javára íródott.
Egyébként, mint előzőleg, a döntő során is a versenyzők ide-oda csapódó pontszerzése meglehetősen nagy koncentrációt igényelt a bíróktól.
Bíróink a helyzetük magaslatán, igazságos döntésekkel, az összecsapások viharában pro és kontra, az objektivitás mezsgyéjén ténykedtek. Osu! Köszönjük.
Az, hogy a döntőben Bendegúz egy mínusz ponttal kezdett, a jelzőtábla figyelmetlen visszafordításához kapcsolódott.
Először senki nem figyelte, csak az első pont szerzésénél volt feltűnő. (Lásd Bendi Szlovák Open döntő elemzése.) Köszönet Pataki Vikinek a felvételért.
Ismerőseim, barátaim, harcostársaim szembesülhettetek a valósággal és sajnálhattok, miért vagyok ilyen szerencsétlenül elesett, félszeg és visszahúzódó.

– Egy ilyen Asszony mellett!-?
Megismerhetővé vált a gyermekem anyja Szilvi, aki a pontozó asztalnál egy kis közjátékkal szórakoztatta a jelenlévőket.
Agresszív szenvedéllyel, igazi anyatigrisként próbálta érvényesíteni valamennyiönk észrevételét a pontozó lapok fordítása kapcsán.
Bendi volt, jelenlegi és leendő ellenfeleinek szülei, hozzátartozói ismeretlenül is rokonszenvvel kísérték figyelemmel a történéseket.
Együttérzésükről biztosítva szívélyes légkör alakult. Ennyi figyelem és szimpátia meghatóan kellemes meglepetést okozott. Köszönjük mindenkinek!
Üdvözlöm Pantelics Péter Sempait, aki nem úgy tekintett Bendegúzra egy mawashi jodan bekapása után, mint tanítványainak örökös rivalizálója, hanem felelős edzőként, sportvezetőként pillantásaival együttérzéséről tett tanúbizonyságot. Osu!
Utoljára maradt a legfontosabb köszöntés: Shihan és Sensei köszi a felkészítést.

Osu!

Francos

Képek a galériában, itt.