Ifi és U22 EB

Kielce, Ifi U22 EB!

 

,,nagy csalódásunk színtere”

 

Eredményeink:

U22 / Kata versenyszámban:
V. helyezett  Mármarosi Henrietta

2012. november 15-17

A Branch-ből idén az Ifi és U22 EB-re klubonként neveztünk és minden klub saját költségen utazott. Az ifi korosztályban nem neveztünk versenyzőt, mivel igen rossz tapasztalataink voltak a módosított ifi versenyszabállyal, Katában Henit indítottuk, mint potenciális bajnok jelöltet!

Lengyelországba Csütörtök (nov.15.) reggel 6.00 órakor indultunk egy személygépkocsival, 5 fővel Siófokról, Székesfehérváron majd Komáromon át Kielce-be.
Heni, mint versenyző, édesanyja Kati, Márti mint tolmácsunk, Feri Sensei bíróként én pedig edzőként mentem. Utunk zökkenőmentes volt, kivétel Szlovákia ahol,,barátaink” egy 58 km/h sebességért a szlovák rend őrei 40 euróban megsarcoltak…gyenge próbálkozást tettem, jelezve, hogy többször is megelőztek bennünket a faluban a helyiek…Õk ezt nem látták! Fő a barátság, fizettem!

Közel 11 órás út megtétele után megérkeztünk (17,00 h) Kielce-be, lecsúsztunk az orvosiról így várakozással kezdtük, 19,30 h jött vissza az orvos, közben a rajtszámot átvettük,  Feri Sensei is beért a bíróira és úgy kb. 21 h körül véget ért a bírói értekezlet, és mindannyian siethettünk a szálláshelyre.
Szállásunk közel volt, szuper kellemes szálloda, Feri Sensei-el egy, két ágyas szobát kaptunk, bevackoltunk magunkat, frissítés irány a vacsora. A portánál összefutottunk Molnár Petivel így közösen vacsorázni indultunk, de sajnos nem találtunk éttermet nyitva, pár kört tettünk majd kénytelenek voltunk a MacDonaldsban csillapítani farkasétvágyunkat, visszatértünk szállásunkra és mindenki nyugovóra tért.

Péntek (nov.16), gyors reggeli (7 h), pakolás és indulás a verseny színhelyére, ami 2 km-re volt szállásunktól. Feri Sensei bíráskodni ment, mi meg Henivel készülődtünk a versenyre.

Verseny 9 órakor kezdődött a Katával, első körben Heni harmadikként volt sorsolva, a bírói csapatot Olivér Sensei vezette,… ekkor még bizakodtunk!

Az első körben a kötelezőkkel kezdtek, Heni harmadikként lépett tatamira… szorítottunk, nem hibázott jól sikerült, minden rendben volt,.. azaz lett volna, ha a bírók (ukrán és litván) nem ugrálnak fel a kata befejeztével és kézzel, lábbal jelezve adtak hangot az álltaluk vélt hibáknak! Elszabadult a pokol…., három bíró 7.5 adott, negyedik 7.8 és Olivér Sensei 8.0…! Márti videóra vette Heni Katáját, azonnal visszanéztük! Mi nem láttunk hibát így óvtunk a főbírót kértük meg, hogy nézze meg a felvételt és mondjon véleményt…a bírók által felsorolt hibákat Õ sem találta! Megkereste a bírói csapatot, tanácskoztak …sajnos a vége szomorú és lehangoló lett: bírói döntés ellen nincs helye az óvásnak!
Az állítólagos hibákról: 1) hosszú kiai volt, 2) kettőt ütött három helyett 3) yoko geri alacsony volt…stb. folytathatnám…a lényeg, a bírók így látták és pontoztak! Hab a tortán, hogy későbbiekben kiderült az egyik sarokbíró saját lányának pontozott, ..véletlenül benn maradt….minden bizonnyal ez így pártatlan!

Heni ezt követően nem omlott össze, két szabadon választott Katájával magasan a mezőny fölé nőtt, erkölcsileg és emberileg felül emelkedett ezen a tisztességtelen színjátékon!
Csak gratulálni tudok Heninek, és nagyon büszke vagyok tanítványomra!

Ezt követően még pár órát eltöltöttünk a versenyen és 18 h haza indultunk, sajnos nagyon csalódottak voltunk ez az utunkon végig kísért bennünket! Hajnali órákban (5h) érkeztünk haza, gyors búcsú és mindenki ment pihenni.

Köszönöm Győri Márti áldozatos szervező munkáját és a szuper autóvezetést!

A versenyről: szervezett, látványos apró részletekre kidolgozott volt és méltó az EB színvonalához! A bírói pártatlanság viszont siralmas volt, azt gondolom, remélem és bízom, hogy a döntéshozók a jövőben lépéseket tesznek a verseny tisztaságának fenntartásának érdekében.

Köszönök mindent!

Osu!

Shihan Kálóczi József 5.dan
MSKSZ-KB

Heni első katája: