XIX. Mikulás Kupa Siófokon a Dojoban!

2012.12.08.

Immáron 19 éve, hogy minden év végén BUDOKA (Enying – Siófok) csapatunk egy Sportgála keretében, kihívásos küzdelmekkel (grundbirkózás, kumite, kata), bemutatókkal kápráztatja el meghívott vendégeinket, szülőket és hozzátartozókat. Rendezvényünk fő célja, hogy vendégeink a műsor keretében bepillantást kapjanak az egyesületben folyó szakmai munkáról és megismerjék sportolóink eredményeit. Továbbá fontosnak tartjuk, hogy az év végén együtt közösen töltsünk el egy fergeteges karatés Sportgálát!

Idén a siófoki Dojo adott helyet a rendezvénynek, most a pénz szűkében egy délutáni program keretében bonyolítottuk le a versenyt. A fiatalok közül a 2000-2007 között született sportolóink mérték össze tudásukat grundbirkózásban, kumite és kata versenyszámokban! Versenyünk főbírója Sensei Tamás László 4. danos mester volt!

Üdvözölhettük körünkben a Marcali karate klub vezetőjét Senpai Koronczay Miklós 2. danos mestert és Sensei Simon Tibort 3. danos mestert és csapatát. Enying VSE karate szakosztályának vezetőjét Töttösi Tibor urat. Nagy megtiszteltetés ért bennünket, hiszen Hasabe Toshiaki a Shidokan Magyarországi Karate Szövetség tanácsadója, barátunk is jelen volt.

Program:
A délután 13,00-14.00 h mérlegelés majd ezt követte az egy órás mikulási sorverseny, ahol a gyerekek alkották a csapatokat az ifi, junior és felnőtt versenyzőink, pedig a mikulás-játékmesterek voltak! Sorverseny keretében 6 csapat mérte össze tudását játékos feladatok megoldásában. A végén mikulás-játékmestereink csokit és rengeteg szaloncukrot osztottak ki a csapatoknak. Kiváló küzdelmeket láthattunk, a gyerekek mindent megtettek, hogy begyűjtsék a finom szaloncukor ,,hegyeket”…a mikulások irányítottak és segítették a csapatokat a győzelemhez! Közben a sorsolás befejeződött és 15,30 h megkezdődtek az elődöntők Kata és judo-birkóban!
Hivatalos megnyitó 16.30 órakor kezdődött, ezt követte a színvonalas karate bemutató melyben a kicsik és nagyok mutatták be küzdősportos tudományukat.
Először az ifjú (5-8 éves) birkózóink kápráztatták el a közönséget, majd ezt követően a karatésok rúgásai, ütései záporoztak a kézi pajzsokon, végezetül cserepek és téglák törtek apróra! Vastaps kísérte a bemutatót!
Ezután a 2012 év ünnepélyes évértékelése következett, melyben a teljes utánpótlás versenycsapat (8 enyingi és 11 siófoki) vonult fel. Tamás Sensei átadta az arany medálokat, majd ezt követően a nemzetközi eredményt elért versenyzőink vehették át az ajándékcsomagokat.

Tóth Alexandra junior EB I. helyezett, Mármarosi Dániel Junior II. hely, Lizák Richárd II. hely és Mármarosi Henrietta EB V. helyezett.

Kiváló sportszakmai munkájáért Sensei Tamás László 4. danos mestert köszöntöttük,
a 2012. év felnőtt karatéka díjat idén Pájer László 4. kyus karatéka vehette át. Továbbá köszönetünket fejeztük ki Mármarosiné Katikának és Győri Mártinak csapatunk logisztikusainak.
Az évértékelést követően folytatódtak a küzdelmeket a közép majd 19 órától a döntőkkel zárult a verseny.
48 gyerek vett részt a XIX. Mikulás kupán, fantasztikus küzdelmeket láthattunk, egy csodálatos napot tölthettünk el közösen, játszottunk, sok-sok mikulás karatés szórakoztatta a gyerekeket és a közönséget…mondhatnám egy ,,nagy családi” buli volt!

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, szülőknek, barátoknak és természetesen a gyerekeknek, hogy eljöttek a XIX. Mikulás Kupára és közösen eltölthettünk egy fantasztikus szombat délutánt!
Az eredményeket nem csak érmekben, kupákban lehetett mérni, a mosoly, kacagás a jókedv a családias hangulat mindennél többet ér!

Végezetül köszönöm a segítőimnek, versenyzőknek az egész éves kitartó munkájukat, szülőknek támogató segítségét, mellyel a csapatunk ilyen eredményes lehetett idén is!

Nagyon szépen köszönöm!

Békés és szeretetben teljes ünnepeket kívánok!
Osu!
Shihan

Képek a galériában, itt.

A sorverseny utáni szaloncukoresőről egy rövid videó: