2013-04-20 Nyíradony

Diákolimpia Döntő
(Nyíradony 2013.04.20.)

,,újabb sikerek …3 fővel utazunk Svájcba (Luzern)  az EB-re”

Nézzük az előzményeket: a felnőtteknél a Magyar Bajnokságon Mármarosi Henrietta II. helyezést ért el formagyakorlat versenyszámban. Ezzel újra bizonyította, hogy a felnőtt korosztályban az EB-re utazó csapatban stabil helye van! Szép volt Heni!

A junioroknál a Várpalotai DO elődöntőn elért szép eredményeink tovább erősítették bennünk a hitet, hogy idén is többen utazhatunk az EB-re!

Nyíradonyba a DO döntőre 19 versenyzővel (13 fő siófoki, 6 fő enyingi) érkeztünk. Mivel nagyon messze volt….sokan úgy döntöttek, hogy előző napon leutaznak, mi is így tettünk, Nyírbátorban, a Bástya Panzióban szálltunk meg…Pazar vendéglátásban részesültünk.

Másnap 9.00 órakörül érkeztünk a helyszínre, a versenyre közel 460 fő utánpótláskorú versenyző érkezett! A juniorok részére nagy volt a tét, hiszen aki itt dobogós lesz az bizony még az EB-re is utazhat!

Eredményeink:   9 érem
Kumite: 2 arany, 3 ezüst és 2 bronz érem       Kata:    1 arany és 1 ezüst

I. Kumite versenyszámban:

Aranyérmesek: 2 fő

Lizák Richard (I. hely), két küzdelem, gyors wazaarik…kb. 1.5 perces küzdelmek……abszolút favoritként teljesítettél! Gratulálok, utazol az EB-re!
Vass Norbert (I. hely), magabiztosan meneteltél előre…a döntőben többszöri hosszabbítás ellenére is verhetetlen voltál. Szép volt, Te vagy a legjobb és büszkén mondhatod…megcsináltad!  Gratulálok, hogy jól döntöttél és elhitted, hogy itt a helyed és bajnok lehetsz!

Ezüstérmesek:  3 fő

Mármarosi Dániel (II. hely), az első küzdelmed 3 másodpercig tartott….jó kis mae-geri volt!  A döntőben megint Márkkal találkoztál….szerintem a verseny legszebb, legvadabb küzdelmét láthattuk. Az utolsó másodpercekig keményen dolgoztál….Márk végig aszisztált és tartalékolt….többször is fejbe rúgtad a videón látható, sajnálom, hogy a bírók ezt nem látták!? A döntést az utolsó 30 másodpercre hagyták a bírók….melyben Márkot látták jobbnak! Mi másképpen láttuk!
Vass Nárcisz (II. hely) Gratulálok ,,kicsi lány” a várpalotai érmeid mellé még egy szép  ezüstéremmel gazdagítottad gyűjteményedet! Látod, megy ez Neked.. nagyon ügyes vagy!
Tóth Alexandra (II. hely), minden rendben van…. Szépen összeszedted magad, így kell ezt csinálni! Soha ne feledd Te vagy az Európa Bajnok, elvárások vannak veled szemben, igen és utazol az EB-re! Gratulálok, csak így tovább!

Bronzérmesek: 2 fő

Tóth Dániel (III. hely)  sajnos megint ügyesen ,,nyomták” a gombot a sorsolásnál…de nemcsak Te jártál így (Manó, Pájer), bár ez nem segít rajtunk! Szóval nehéz ágon kezdtél, szerintem nagyon erős vagy, jól felkészült sajnos ez nem mindig mérhető,,aranyban”! Azért egy döntőt a Farkassal megnéztünk volna! Gratulálok a bronzéremhez, fénylik ez még szebben is!
Rafael Zsuzsanna (III. hely) mindig  ott vagy a ,,szeren” öröm nézni, ahogy szervezed, mozgatod az ellenfelet, jók a tempók, és mint mindig nagyon harcos vagy! Gratulálok!

Kata versenyszámban:

Somlyó András (I. hely) nagyon izgultunk, sikerült Diákolimpiai bajnok lettél! Mindenki nagyon szorított Neked! Sokat készültél, szerény vagy és alázattal teszed a dolgod! Ez így helyes!  Gratulálok büszke, vagyok rád!
Raffael Zsuzsanna (III. hely) a kumite után itt is bizonyítottad nagyszerűségedet, csak gratulálni tudok a teljesítményedhez, további sok sikert kívánok!

A verseny nagy vesztesei, akik a bírói döntések során kénytelenek voltak a küzdelmeket igen ,,korán” befejezni….Major Martina, Hegedűs Bendegúz! No comment!

Továbbá dicséretben részesítem a harcos helytállásukért Neubauer Mátyást, Rafael Marcellt, Tatár Balázst, László Ferencet, Vörös Balázst, Rundniczai Vandát, Tóth Dánielt, Pájer Bencét, Kovács Manó Benedeket, Udvardy Zsombort és Vass Laurát!

Gratulálok Mindenkinek a kitűnő eredményekhez!

További jó felkészülést és jó egészséget kívánok Nektek!

Osu!
Shihan

Képek a galériában, itt.