2013.11.14-17 Orodea, Ifi U22 EB!

A Branch-ből idén az Ifi és U22 EB-re 10 főt versenyzőt neveztünk (5 klub), bíróként Garas József 4.danos és Horváth Tibor 4.danos mesterek lettek delegálva.

Romániába Csütörtökön (nov.14.) délelőtt indultak a versenyzőink illetve a bírók, Siófokról Garas József Sensei-el, Tatáról Szabó Kornél Sempai-al, Nagyatádról Bognár Zoli Sempai, Kapuvárról pedig Horváth Tibor senseivel.
Mindannyian sikeresen megérkeztek és elfoglalták a szállásukat majd a szükséges orvosi vizsgálat következett, minden rendben volt A szülők illetve jómagam csak szombaton utaztunk le a döntőkre. Péntek kaptam a hírt, hogy az U22 Kata versenyszám szombat helyett pénteken lesz megtartva az ifi korosztállyal együtt. Így sajnos nem láthattuk Mármarosi Henrietta (Heni) döntő Katáját ahol pontazonossággal a második helyre csúszott…döntés alapja az első forduló kötelező Kata pontszámát vették alapul…..?!
Ifiknél örömmel nyugtáztuk, hogy Kovács Ádám és Vastag Adrián is sikeresen vette az első küzdelmeket és az V. helyen végeztek….gratulálok a szép  teljesítményetekhez!

Szombaton mi is szerencsésen megérkeztünk (21h) a szállásunkra, ahol sikeresen összefutottunk a versenyzőkkel és a bírókkal. Gyors frissítés és közösen vacsorázni indultunk, egy 20 perces sétát követően találtuk egy pizzériát ahol csillapítottuk étvágyunkat, majd visszatértünk szállásunkra és mindenki lepihent.

Szombat (nov.16), gyors reggeli (7 h), pakolás és indulás a verseny színhelyére, Garas és Tibi Sensei bíráskodni ment, a többiekkel együtt mi is készülődtünk a versenyre.

Az U22-ben az első fordulóban József Kristóf, Tóth Alexandra jutottak tovább és az előkelő V. helyen végeztek, Szandra egy kis szerencsével döntőzhetett volna, hiszen az első két percben ízekre szedte ellenfelét….bírók tovább engedték, majd ellenfelét kihozták!

Dani sajnos már a verseny előtt órákban nem érezte jól magát, árnyéka volt önmagának, ez nem javult a verseny pillanatáig sem, így bírói döntéssel ellenfelét hozták ki győztesként!

Ricsi sem volt szerencsésebb, ellenfele kapkodott, félt és ebből adódóan beleszaladt egy ütésbe, ami ráadásul csúszott…jött a színészi alakítás! A bírók döntése genten…ezzel Ricsi veszíthet, minden erejét megfeszítve támadta ellenfelét, aki wazari helyzetbe került többször is….szintén egy wazari helyzetben Ricsi ellenfele estében egy kósza nyakrúgással eltalálta Ricsit , ami egy-két másodperces szédülést okozott! A bírók wazaarit adtak, ezzel sajnos vesztettünk…nagyon csalódottak voltunk!

Eredményeink:

Màrmarosi Henrietta 2. hely U22 kata
József Kristóf 5. hely U22 kumite (volt nyertes meccs)
Tóth Alexandra 5. hely U22 kumite (volt nyertes meccs)
Kovács Ádám 5. hely cadet kumite (volt nyertes meccs)
Vastag Adrián 5. hely cadet kumite (volt nyertes meccs)
Lizák Richárd 5. hely (nincs nyert meccs)

A küzdelmeket követően egy közös fotózáson vettünk részt, majd mi (Katiékkal) elbúcsúztunk és haza indultam, éjfél körül megérkeztünk, egy órán belül mindenki szerencsésen haza ért. Csapat egy része és a bírók még maradtak a sayonara partira Mártival ők másnap indultak haza.

Gratulálok az eredményekhez, remélem, hogy jövőre szerencsésebbek leszünk és bízom, hogy kiváló eredmények fognak születni!

Köszönöm Győri Márti áldozatos szervező munkáját és segítségét!

A versenyről: szervezett, látványos apró részletekre kidolgozott volt és méltó az EB színvonalához!

Köszönöm szépen a munkátokat!

Osu!

Shihan Kálóczi József
Branch Chief 5.dan
MSKSZ-KB