2014.11.06-11 Kaunas Ifi U22 EB

Kaunas, Ifi U22 EB

2014. november 06-10.

Idén az Ifi és U22 EB-re 9 fő versenyzővel vettünk részt (4 klub), bíróként Horváth Tibor 4. danos mester volt delegálva.

Kis csapatunk november 6-án, csütörtökön 17 órakor indult Siófokról, az Amigó étterem parkolójából. A többieket, mestereket és a versenyzőket menetközben vettük fel. Székesfehérváron Hegedűs István sempait, Tatáról Szabó Kornél sempait, Kapuvárról pedig Horváth Tibor senseit.
Versenyzőink: Mármarosi Henrietta, Mármarosi Dániel, Tóth Alexandra, Hegedűs Bendegúz, Körmendi Adrián, Kelemen Balázs, Kovács Ádám, Vas Tekla és Rudniczai Vanda.
Szülők és barátok kisértek el bennünket, Boros József, Kovács László, Körmendi Gábor és a csapatunk titkára Győri Márti.

Közel 22 órás utazással pénteken délután mindannyian sikeresen megérkeztünk a „Sport Hall”-ba, a mérlegelés és az orvosi helyszínére. Két óra alatt sikerült regisztrálni, felvettük a szükséges dokumentációkat és irány a szállás, az „IBIS” Hotel. Elfoglaltuk a szobáinkat, ezt követően 20-21 óráig edzettünk, majd gyors fürdés és vacsora, 22 órakörül ágyba kerültünk.

Szombaton 7-7,30 reggeli, 8 órakor indulás a sportcsarnokba, az U16 küzdelmek 9,30 órakor kezdődtek 5 küzdőtéren. Horváth Tibor Sensei bíráskodni ment, a többiekkel együtt mi is készülődtünk a versenyre.

Az U16-ban az első fordulóból Vas Tekla jutott tovább, Bendi, Vanda, Ádám, Adrian és Balázs sajnos kiestek.
Tekla, nagyon ügyes volt, keményen küzdött és meglett az eredménye, gratulálok a V-VIII helyhez!
Bendi elképesztő bírói figyelmetlenség miatt veszített, ellenfele folyamatosan támadta, de Bendi leforgással és a kontrákkal szépen kezelte a helyzetet. Sőt sikerült egy jól időzített fejrúgás bevinni, azaz ha a bírók is látták volna, akkor ez egy wazari, ezzel továbbjutó, érdekesség, hogy a bírók közül senki nem látta az esetet?! Igen csalódottak voltunk azon a napon.

Vasárnap reggel az Ifi és az U22 formagyakorlatok kezdődtek, Bendi és Heni már 8 órakor melegített, mindenki feszült volt, hiszen új versenyszabályt alkalmaztak. A küzdelmek párban történnek és zászlóval döntik el a bírók, hogy ki jut tovább, azaz egyenes kiesés?! A régi rendszerben pontozással történt az értékelés, ami jóval igazságosabb és követhető volt!
Az első két fordulót mindkét versenyző szépen vette, majd ezt követően Heni a svéd lánnyal szemben alulmaradt, Bendi a harmadik helyre küzdötte fel magát.
Gratulálok, Heni a V-VIII-ban, Bendi pedig a III. helyen végzett. Természetesen nem vagyunk elégedettek…..hát nem minősítem a ,,zászlós” rendszert, az biztos, hogy messze van a szakmaiságtól!

U22 küzdelmek a kata versenyszám után kezdődtek, Dani és Szandra készülődtek.

Dani egy örmény harcost kapott, aki az elejétől fogva nagyon keményen támadott, folyamatosan nyomás alatt tartotta Danit. Sajnos nem találtuk az ellenszert, így bírói döntéssel ellenfelét hozták ki győztesként.

Szandra egy spanyol lánnyal kezdett, nagy lendülettel indultak, az ellenfél azonnal döntésre akarta vinni a dolgot. Szandra ügyesen leforgott és kéztechnikákkal megállította. Reméltük, hogy elfárad a spanyol lány, aki jócskán nehezebb volt és már látszódtak a fáradság jelei. De sajnos küzdelem közben egy guruló rúgás eltalálta Szandrát a fején. Egy pillanatra elvesztette az egyensúlyát, de felállt, ennek ellenére a bírók wazaarit adtak, ezzel sajnos vesztettünk. Nagyon csalódottak voltunk.

Eredményeink:
Hegedűs Bendegúz III.hely Kata Ifi
Mármarosi Henrietta V-VIII.hely Kata U22
Vas Tekla V-VIII.hely Kumite Ifi

A küzdelmeket követően (13 h) egy közös fotózás után, elbúcsúztunk a magyar csapattól és haza indultunk, másnap hétfőn 11 óra körül megérkeztünk, egy órán belül mindenki szerencsésen hazaért.

Gratulálok az eredményekhez, azt gondolom, hogy mindent megtettünk, most ennyire futotta, mindannyian kiválóan küzdöttetek, mi büszkék vagyunk rátok!

Köszönöm Győri Márti áldozatos szervező munkáját és segítségét.

A verseny jól szervezett, pontos időrendben zajlott, méltó az Ifi és U22 EB színvonalához.

Köszönöm szépen a munkátokat!

Osu!

Shihan Kálóczi József 5.dan
MSKSZ-KB

Képek a Galériában!