2015.06.14 Austrian Open Bécs

Idén június 14-én, vasárnap rendezte meg versenyét Sensei Marek Kubek, az Osztrák Shinkyokushin Karate Szervezet elnöke, WKO branch chief. A versenyre szép számmal érkezett nevezés, a siófoki BUDOKA dojo-t Lizák Richárd képviselte, a felnőtt férfi kumite +80 kg-ban. Ebben a kategóriában 18-an versengtek a végső győzelemért.

Ricsi első küzdelmét egy lengyel versenyző ellen vívta, aki Bogdan Lubos dojo-jából érkezett. Richárd jó formában érkezett, a lengyel versenyzőt folyamatosan irányította, küzdelme tudatos jól felépített volt, a begyakorolt kombinációkkal felőrölte ellenfelét és győzött.

A második küzdelmét egy helyi, osztrák versenyző ellen vívta, akit szintén végig irányított, többször is wazaarit ért el kéz és lábtechnikáival ellenfelén, aki láthatóan jelezte a találatokat(elfordult, kilépett) ennek ellenére a bírók nem állították meg a küzdelmet. További wazaarik meghozták Ricsi győzelmet, aminek nagyon örültünk, de közben aggódtunk, hogy a bírók a látható találatokat (wazaari) nem adták meg ezzel a versenyző egészségét tették kockára!

A harmadik küzdelmét a lengyel Maciej Kowalczyk lábsérülés miatt feladta, Ricsi ellen már nem tudott felállni a küzdelemre. Így Ricsi már a döntőt várhatta.
A döntőben a német színekben versenyző, oroszul beszélő Wadim Malinowskij volt az ellenfél, aki meglehetősen gyors robbanékony kéz és lábtechnikákkal próbálkozott. Ricsi végig tudatosan levédekezte, kontrákkal visszatámadva átvette a küzdelem irányítását, amit a küzdelem végéig megtartott. Higgadt, magabiztos küzdelmével megérdemelten győzött és így osztrák bajnok lett!

Richárd a versenyen végig ki tudta hozni magából mindazt, amit itthon az edzéseken begyakoroltak, mind technikai, kondicionális és mentálisan is jó formát hozott! Továbbá gratulálok a sikeresen teljesített egyetemi vizsgaidőszakhoz.

Külön szeretném kiemelni, hogy nagy köszönettel tartozunk Shihan Polacsek Zoltánnak, aki a verseny során végig segítette Ricsit a bemelegítésben, a küzdelmei során, vállalva az edző szerepét a tataminál.

Ezúton, itt is megköszönöm – Ricsi nevében is – mindkét edzőjének: Shihan Kálóczi Józsefnek és Sensei Tamás Lászlónak a kiváló felkészítést, továbbá minden klubtársnak és segítőnek is – így pl. Spéder Istvánnak -, hogy Ricsit felkészülésében segítették.

Osu!
Győri Márta
karate-támogató anyuka 🙂

Képek a Galériában ITT!