2017.06.11 Austrian Open – Bécs

   2017.06.11 Austrian Open – Bécs bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Austrian Open 2017, Bécs

A versenyt Shihan Marek Kubek, az Osztrák Shinkyokushin Karate Szervezet elnöke, WKO branch chiefje rendezte június 11-én.

A versenyre 10 ország mintegy 120 versenyzője nevezett, a BUDOKA dojok-ból 4 fő Lizák Richárd siófoki, Raffael Ferenc, Vass Norbert és Raffael Zsuzsanna enyingi versenyzők indultak.

Ricsi első küzdelmét egy helyi osztrák versenyző ellen vívta, folyamatosan dolgozott többször is fejbe rúgta ellenfelét, aki láthatóan KO-t szenvedett, de a bírók ennek ellenére tovább engedték, a hosszabbításban viszont kihozták Ricsit.   A második ellenfele egy német fiú volt, itt is kapaszkodnunk kellett a győzelemért, de a végére Ricsi felülkerekedett és a tudatos váll és lábtámadásaival felőrölte ellenfelét. A döntőben egy német fiú várta, aki mint később kiderült KWU világbajnok volt, egymást nem kímélve küzdöttek, majd a hosszabbításokat követően a bírók az osztrák fiút látták jobbnak. Ricsi II. helyezést ért el, mellette a legharcosabb külön díjat vehette át…Gratulálok, szép volt Ricsi!

Raffael Ferike, sajnos az első küzdelemben elrúgta a lábfejét így sérülten is mindent megtett a győzelemért, de ellenfele a hosszabbításban jobbnak bizonyult. Köszönöm a munkádat, mielőbbi gyógyulást kívánok!

Vass Norbi, jó kezdés szépen hozta a győzelmeket, figyelt nem kapkodott és biztos tovább jutó volt a döntőre…azaz ha a lengyel fiú a yame (Állj!) vezényszó után fejbe nem rúgta volna a Norbit, aki már leengedte a kezét, hiszen a bíró jelezte a küzdelem véget! Érthetetlen volt számunkra az eset….Norbi KO-t szenvedett egy szabálytalan, időn túli támadástól, orvosi ellátásban részesült a lengyel versenyzőt ezért viszont leléptették! Norbi így nem vállalhatta a küzdelmet…a döntő kimaradt számára,sajnos így csak a bronzérem jutott Neki! Fel a fejjel jövőre az aranyat hozzuk!

Raffael Zsuzska, nagyon motivált, harcos sok-sok plusz van Benne, de nincs nemzetközi rutin, azért mentünk, hogy szokja! Szépen dolgozott, a megbeszéltek szerint küzdött, jók voltak a kéz és lábtechnikák…kicsit a kondi fogyott el a végére, de a küzdőszellem (szíve) tovább lendítette, elhitted végre, hogy győzhetsz…ne feledd FEJBEN dől el minden! Gratulálok a harmadik helyhez!

Gratulálok mindenkinek a szép teljesítményekhez!

További sikeres felkészülést kívánok!

Osu!
Shihan