2017.09.02 European Open Szolnok Kupa NK Fullcontact Karate Verseny

   2017.09.02 European Open Szolnok Kupa NK Fullcontact Karate Verseny bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A versenyt 2017. szeptember 2-án rendezték Szolnokon Shihan Dr. Karmazin György emlékére.
A verseny fő szervezője a Banzai Kyokushin Karate Kai volt, amely idén ünnepli 40. évfordulóját.
A verseny házigazdája: Shihan Furkó Kálmán 8 Dan, a Kyokushin Karate alapítója Magyarországon.

A rendezvény védnökei:

Dr. Simicskó István, védelmi miniszter

Dr. Tunde Szabo, Sportminiszter, EMMI

Dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szövetség elnöke

Szalay Ferenc, Szolnok város polgármestere

A látványos küzdelmek mellett a bemutatók, kiemelten a katonai közelharc demonstrációja aratott nagy sikert a nézők között.

A verseny egy évtizedes hagyomány folytatása, amely 1979-ben a Szolnok Kupa néven kezdődött, amelyet Shihan Furkó Kálmán szervezett, amely az akkori Európa Bajnokság után volt a legrangosabb.

A versenyen négy férfi és négy női kategória volt, a teljes kontakt karate versenyszabályokat követve, és 10 ország (Bulgária, Horvátország, Grúzia, Magyarország, Litvánia, Lengyelország, Románia, Oroszország, Szlovákia, Ukrajna) versenyzői jöttek el.

A tiszteletbeli vendégek: Szalay Ferenc, Szolnok város polgármestere, Shihan Koen Scharrenberg, EKO elnök / WKO alelnök, Shihan Sotodate Shinichi 6 Dan Japánból, Dr. Mészáros János, a Magyar Versenyszövetség elnöke és Dr. Garamvölgyi László.

A megnyitó ünnepség látványos taiko dobral kezdődött, majd a versenyzők bevonulását követően  meghallgattuk a magyar himnuszt. Majd az átadásás következett, ahol Shihan Koen Scharrenberg EKO és Shihan Sotodate a WKO képviseletében át adták Shihan Furkó Kálmánnak a 8.dan diplomát.

A versenyen a Budokától Lizák Richárd indult, fontos célunk volt, hogy itt találkozzunk a legjobb nemzetközi harcosokkal és felmérjük a felkészülésünket. Ez az állomás jó lehetőséget adott arra, hogy lássuk a versenyformát hol tartunk és miben kell még fejlődni a novemberi lengyel U22 EB-re.

Ricsi a küzdelmeiben végig nagyon céltudatos volt és meggyőzően hozta a küzdelmeit, hol wazaarival, hol ipponnal. A döntőig menetelt ahol a KWU világbajnok Anatoli Zhuravel versenyzővel találkozott, ez egy nagy kihívás volt, Ricsi mindent megtett, de a rutinos ukrán versenyző egy wazaarival betalált és ezzel a ponttal győzött is.

Azt gondolom, hogy Ricsi nagyon jól oldotta meg a feladatot, nagyon sokat tanultunk ebből a küzdelemből és ezt a jövőben jól fel tudjuk majd használni a felkészülésünkben. Gratulálok a fényes ezüstéremhez!

A szombati versenyt követően még ott maradtunk és vasárnap reggel a nemzetközi küldöttséggel leróttuk kegyeletünket Shihan Dr. Karmazin György sírjánál.

Majd délutántól (vasárnaptól  keddig) Shihan Tamás László 5.dan és jómagam,  részt vettünk a Kata szemináriumon amit Shihan Shinici Sotodate, a WKO Instruktora vezetett,  ezen közel 400 karate mester vett részt!

Osu!
Shihan