2017.12.09 XXIV.Mikulás Kupa – Siófok

   2017.12.09 XXIV.Mikulás Kupa – Siófok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Idén volt 39 éves a Budoka, …jövőre jubilálunk mivel 2018-ban lesz 40 éve, hogy karatézunk Laci Shihannal….1978 .nem is volt olyan régen…no comment!
Szóval ez a 24-ik Mikulás Kupánk és ez már hagyomány és ezt szeretnénk töretlenül a jövőben folytatni legálabb is még ennyit minimum szeretnénk.
A háziversenyre meghívott barátaink Marcali-Kaposvár csapata minden évben itt van és a Budoka: siófoki, enyingi és a balatonvilágosi dojok karatékái. A versenyszámok, amiben indulnak az a grundbirkózás, kumite és kata. Továbbá a gyerekekkel egy sorversennyel kápráztatjuk el meghívott vendégeinket, szülőket és hozzátartozókat. A vendégeink a verseny alatt láthatják a gyermekeik fejlődését, bepillantást kapnak az egyesületben folyó szakmai munkába és megismerhetik a sportolóink eredményeit. Továbbá fontosnak tartjuk, hogy az év végén együtt közösen töltsünk el egy fergeteges napot!

A verseny helyszíne a dojo, délelőtt teremrendezés, délután 13 órától indulnak programok és a verseny. A fiatalok közül a 2000-2012 között született sportolóink mérték össze tudásukat grundbirkózásban, kumite és kata versenyszámban!
Versenyünk Fővédnöke idén is Senpai Hegedűs István 1.danos mester volt, sajnos betegség miatt nem tudott eljönni közénk.
Üdvözölhettük körünkben a Marcali karate klub vezetőjét Senpai Koronczay Miklós 2 danos, a Balatonvilágosi Dojo vezetőjét Senpai Rudniczai István 1.danos mestert és az. Enying VSE karate szakosztályának vezetőjét Töttösi Tibor urat. A Siófoki Diáksport Alapítványtól Bakai Lászlóné gazdasági vezetőt.
A verseny főbírája: Shihan Tamás László 5.dan mester volt
Bírók: Koronczai Miklós 2.dan, Mármaros Henrietta 2.dan, Mármaros Dániel 1.dan, Lizák Richárd 1.dan, Rudniczai István 1.dan, Papp András 1.dan, Simotics Tamás 1.dan, Kálóczi Vivien 1.kyu és Pájer László 3.kyu

Program:
A délután 13,00-14.00 h mérlegelés majd ezt követte Sempai Kálóczi Vivien edző irányításával egy órás mikulási sorverseny indult, ahol a versenyen induló gyerekek alkották a csapatokat az ifi, junior és felnőtt versenyzőink, pedig a mikulás-játékmesterek voltak! Sorverseny keretében 3 csapat mérte össze tudását játékos feladatok megoldásában. A végén mikulás-játékmestereink csoki és rengeteg szaloncukrot osztottak ki a csapatoknak. Kiváló küzdelmeket láthattunk, a gyerekek mindent megtettek, hogy begyűjtsék a finom szaloncukor,,hegyeket” mikulások irányítottak és segítették a csapatokat a győzelemhez! A sorversenyt követően 15,00 h megkezdődnek az elődöntők Kata és judo-birkóban!
Hivatalos megnyitó 17.30 órakor kezdődött, a köszöntőt követően a 2017 év ünnepélyes évértékelése következett, melyben a teljes utánpótlás versenycsapat (36 fő) vonult fel.

Egyesületek vezetői, bírók és a mesterek a versenyzők nyakába akasztották az arany érmeket, a nemzetközi eredményt elért versenyzőink pedig a külön díjakat vehették át.

Válogatott kerettagok, EB, OB és Magyar Bajnoki helyezettek: ,,Akire büszkék vagyunk”

Utánpótlás korosztály reménységei:

Enying (utánpótlás):
Raffael Ferenc, Vass Norbert, Raffael Zsuzsanna, Kovács Zsanett, Kovács Dominika, Töttösi Kitti, Vass Nárcisz, Raffael Marcell,

Siófok (utánpótlás):
Simon Bertalan, Müller Ádám, Tatár Balázs, Varga Zsolt, Hardi Laura, Neubauer Mátyás, Kisdeák József, Kalmár Koppány, Hardi Balázs, Király Krisztina, Krista Gergő,

Előkészítő csoport: Mészáros Bulcsú, Fehérvári Levente, Fehérvári Ákos, Bálint Botond, Csepregi Csongor, Szentkúti Kiss Örs, Kaáli Sándor, Koczán Levente, Csepregi Márton,

Balatonvilágos utánpótlás: Vörös Henrik, Veréb Ádám, Kőszegi Szabolcs, Sasvári Dániel, Pápay Kata, Veréb Kinga, Pápay Zita,

DO:
I. helyezettek: Hardy Balázs,
II. Helyezett: Raffael ferenc
III. helyezettek: Kalmár Koppány, Vass Nárcisz, Vass Norbert, Pápay Kata

UMB:
I. helyezettek: Hardy Balázs,

Év Sportolója és Példaképe 2017: Lizák Richárd és Hardi Balázs
1) Lizák Richárd: EB 5.. hely, Magyar Bajnok
2) Hardi Balázs: DO és UMB Bajnokok!
Kiváló sportszakmai munkájukért:
Shihan Tamás Lászlót, Sempai Rudniczai Istvánt, Papp Andrást, Kalmár Jánost és Kálóczi Vivient köszöntöttük.
Továbbá köszönetünket fejeztük ki Mármarosiné Katikának, Győri Mártinak, Devecseri Krisztinának, Hardiné Évike, Müller Anikónak, Kristáné Soós Melinda, Veréb Attila, Fehérvári Péternek, Bálint Bélának és Tatár Zoltánnak csapatunk segítőinek.

Az évértékelést követően folytatódtak a küzdelmeket a közép majd 19,30 órától a döntőkkel zárult.
45 gyerek vett részt a XXIV. Mikulás kupán, egy csodálatos napot tölthettünk el közösen, játszottunk és nagyszerű küzdelmeknek tapsolhattunk!

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, szülőknek, barátoknak és természetesen a gyerekeknek, hogy eljöttetek és együtt közösen ünnepeltünk.
Ahogy mondani szoktam…az eredményeket nem csak érmekben, kupákban lehetett mérni,.. ………..a mosoly, kacagás a jókedv a családias hangulat mindennél többet ér!
Végezetül köszönöm a segítőimnek, versenyzőknek az egész éves kitartó munkájukat, szülőknek támogató segítségét, mellyel a csapatunk hallatlan eredményes lehetett idén is!

Nagyon szépen Köszönöm!
Kellemes Ünnepeket Kívánok!
Osu!
Shihan

Eredmények

Kata versenyszámban
Gyerek 1
I. helyezett Kőszegi Szabolcs
II. helyezett Veréb ádám
III. helyezett Vörös Adolf

Gyerek 2
I. helyezett Pápay Zita
II. helyezett Veréb Kinga
III. helyezett Mészáros Bulcsú

Judo-birkó
Gyerek 1
I. helyezett Kasza Péter
II. helyezett Sandik Péter
III. helyezett Kisdeák Emma

Gyerek 2
I. helyezett Kenyó Júlia
II. helyezett Durmics Attila
III. helyezett Guzsminecz Attila
III. helyezett Csapó Dávid

Gyerek 3
I. helyezett Szabó Marcell
II. helyezett Kósa Olivér
III. helyezett Kalmár Kadosa

Gyerek 4
I. helyezett Kaáli Sándor
II. helyezett Czuf Milán
III. helyezett Juhász Kristóf

Gyerek 5
I. helyezett Neubauer Noémi
II. helyezett Weisz Péter
III. helyezett Hegedűs István

Kumite:
Gyerek 1
I. helyezett Veréb Ádám
II. helyezett Sandrik péter
III. helyezett Guzsminecz Kornél

Gyerek 3
I. helyezett Veréb Kinga
II. helyezett Pápai Zita

Gyerek 4
I. helyezett Szentkúti Kiss Örs
II. helyezett Csepregi Csongor
III. helyezett Fehérvári Levente

Gyerek 4
I. helyezett Kaáli Sándor
II. helyezett Kóczán Levente
III. helyezett Mészáros Bulcsú
III. helyezett Szabó Bulcsú

Gyerek 5
I. helyezett Hardi Balázs
II. helyezett Csepregi Csongor
III. helyezett Bálint Botond
III. helyezett Vörös Adolf
III. helyezett Sasvári Dániel

Gyerek 6
I. helyezett Kalmár Koppány
II. helyezett Vörös Henrik
I. helyezett Kisdeák József

Gyerek 7
I. helyezett Jankovics Zsolt Dominik
II. helyezett Bozsoki Richárd
III. helyezett Majoros Dávid