Damashi Kupa NK verseny (Siklós, 2019.10.26)

   Damashi Kupa NK verseny (Siklós, 2019.10.26) bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Siklóson gyerek, serdülő ifi, junior és Felnőtt férfi és női Kumite (C-B kategóriában) nyílt nemzetközi karate versenyt rendeztek. Idén kata versenyszámot sajnos nem indítottak így Laura nem tudott indulni, pedig egy kis ,,mozgás” jólesett volna a nyár után! A bajnoki címen túl, a barátság ápolás, minősítési pontok szerzése és a sportág népszerűsítése volt, közel 250 versenyző volt jelen.

A Budoka csapatunk idén csak 3 fővel nevezett, küzdelemben: ifiben Neubauer Mátyás és Kalmár Koppány, serdülőknél Hardi Balázs indultak.

A versenyzőink az őszi felkészülést (két hónap) követően jó formában érkeztek a versenyre, idén orvosi és mérlegelés nem volt, előtte a nevezésben (neten) kellett a versenyzők súlyát megadni. Igy kb. 10 óra magasságában 5 küzdőtéren elindultak a küzdelmek, egy-két órán belül versenyzőink is tatamira kerültek.

Koppány sajnos az első küzdelmében ellenfele egy fordulatból sarokkal megrúgta a combját amire wazarit kapott, ellenfele ezzel a ponttal győzött is!

Matyi egy kicsit megilletődve kezdett, de sikerült ,,bemelegedni” és wazarival az első, majd a második küzdelmét is megnyerte. A döntőben a yakuzás versenyzőtől egy kifordulást követően egy chudan rugást bekapott melyre a bírók ippont adtak. Sajnos ebbe beleszaladtunk, gratulálok Matyi a szépen csillogó II. helyet érte el!

Balázs szokásához híven az első küzdelmét igen röviden mintegy 3 sec belül egy mae-gerivel nyerte. Majd kis szünetet követően ugyan ez következett be, kicsit több időt eltöltve a tatamin, végül a döntőben is magabiztosan győzte le ellenfelét és ezzel I. helyezett lett!  Nagyon szép volt, átgondolt, erős, és volt ,,levegőnk” is!

Külön köszönöm a szülők támogatását és Gyula edzőtársam segítségét!

Kumite versenyszámban: 1 arany, 1 ezüstérem született!

I. helyezett   Hardi Balázs

II. helyezett  Neubauer Mátyás

Gratulálok az eredményekhez és további jó felkészülést kívánok az UMB-ra!


Osu!
Shihan